BIKEFIT IN GRONINGEN EN RODEN

Vind jij het leuk om met een groep vrienden een gezellig rondje te rijden? Wil jij comfortabel een toertocht uitfietsen? Of zelfs deelnemen aan een wedstrijd? Onze fysiotherapeuten Dannie en Adriaan begrijpen maar al te goed hoe mooi fietsen is en hebben daarom fysiosportief voor fietsers opgericht, waarmee ze je helpen met inspanningstesten, trainingsschema’s, persoonlijke begeleiding en een Bikefit.

fysiotherapeut-wielrennen-groningen-fysiosportief
wielren-fysio-groningen-fysiosportief
fiets-fysiotherpaeut-groningen-fysiosportief
bikefit-groningen-fysiosportief
bikefit-fysio-groningen-fysiosportief
fysiotherapeut-wielrennen-groningen-fysiosportief
wielren-fysio-groningen-fysiosportief
fiets-fysiotherpaeut-groningen-fysiosportief
bikefit-groningen-fysiosportief
bikefit-fysio-groningen-fysiosportief

Bikefit bij fysiosportief voor fietsers

Merk je soms rek of druk op lichaamsdelen tijdens het fietsen? Een correcte fietsafstelling fiets niet alleen beter, het voorkomt ook blessures. Wij optimaliseren je fietshouding en zijn daarin uniek ten opzichte van een reguliere fietsmeting. Als fysiotherapeut houden wij hierbij namelijk zowel rekening met je lichamelijke kenmerken, als met je sportieve wensen. Vertel ons wat je met het fietsen wilt bereiken, hoe het komt dat je jouw houding wilt optimaliseren en wat voor fiets je hebt, dan helpen wij je bij het één worden met je fiets.

1. Koffie en kennismaken

De intake vindt plaats onder het genot van een kopje koffie of thee bij Velodroom, de mooiste fietszaak van Noord-Nederland aan de Kanaalstraat 63A in Roden. We bespreken aan de hand van de door jou ingevulde vragenlijst jouw wensen, doelen, eventuele klachten en relevante medische geschiedenis.

2. Lichamelijk onderzoek

Tijdens het lichamelijk onderzoek bepalen we de bewegelijkheid en stabiliteit van alle relevante gewrichten in het lichaam en onderzoeken we de spierkracht van relevante spiergroepen. Beperkingen in deze gebieden hebben invloed op de optimale fietspositie. Daarnaast wordt de voetbreedte en voetlengte, het voetgewelf en de zitbotbreedte opgemeten.

3. Aanpassen van je schoenen en schoenplaatjes

De schoenplaatjes worden in de optimale positie geplaatst en indien nodig wordt er een zooltje in de schoen geplaatst. Het kan zijn dat de schoenen die je op dit moment hebt niet optimaal passen bij jouw voeten. Gelukkig is er de mogelijkheid om bij Velodroom direct nieuwe schoenen te passen. Mogelijk worden er aanpassingen tussen de zool en het schoenplaatje gedaan, zogeheten wedges of shims. Deze zolen en wedges/shims kun je bij ons aanschaffen.

4. Onderzoeken en bespreken van je huidige fietspositie

We gebruiken het professionele high-tech video-analyse systeem van ID match om de gewrichtshoeken en bewegingen in kaart te brengen. Eerst wordt er een 3D-scanner gebruikt om het lichaam en de positie van de gewrichten in kaart te brengen. Vervolgens zal het systeem op basis van wetenschappelijke data de fietsafstelling bepalen terwijl je fietst, om zo de optimale positie te vinden. We bespreken het resultaat en kunnen dit nog finetunen op basis van jouw feedback.

5. Instellen van je fiets en fietspositie

We nemen de positie van de ID match fiets over op jouw fiets en laten je ervaren op je eigen fiets hoe deze aanpassingen voelen, door jouw fiets op een trainer te plaatsen. Het kan zijn dat er bepaalde aanpassingen gedaan moeten worden die niet direct mogelijk zijn. Een voorbeeld hiervan is een andere stuurpen monteren bij een fiets met een geïntegreerde cockpit. Onze mechaniekers van de werkplaats kunnen daarbij helpen.

6. Opstellen en ontvangen van je rapport

Je ontvangt een uitgebreid rapport dat je in de toekomst kunt gebruiken bij het instellen van een nieuwe fiets. In dit rapport worden de nieuwe afstellingen van de fiets genoteerd. Aanvullend kunnen gepersonaliseerde fysiotherapeutische adviezen gedaan worden over bijvoorbeeld je houding op de fiets en bepaalde oefeningen die voor jou nuttig zijn om je fietscomfort en/of je prestatie te verhogen.

7. Vervolg

Je lichaam moet soms even wennen aan een nieuwe fietspositie. Het kan daarom zijn dat de eerste ritten nog wat onwennig aanvoelen. Na 2 weken bellen we je op om te vragen hoe je nieuwe fietspositie bevalt, en of we nog iets voor je kunnen betekenen. Denk aan trainingsschema’s, fietstesten, of persoonlijke begeleiding.

fysiosportief voor fietsers in Groningen en Roden

  • Bikefit
  • Inspanningstesten
  • Trainingsschema en persoonlijke begeleiding
  • Sportmassage
  • Fysiotherapie

DEZE FYSIOTHERAPEUT HELPT JOU MET EEN BIKEFIT

MAAK JE AFSPRAAK VOOR EEN BIKEFIT