De ervaring bij fysiosportief van Yuri met schouder sportfysiotherapie van Leon

Natuurlijk had hij hem liever leren kennen onder het genot van een mooi glas wijn. Maar nee, zoals zo vaak bij sporters en hun fysiotherapeut markeerde een blessure het begin van hun contact. Hij is Youri Zoon, meervoudig wereldkampioen kitesurfen. Hem is Leon Meijer, sportfysiotherapeut bij fysiosportief in Groningen. De bewuste blessure was een schouderluxatie, opgelopen tijdens een worldcupwedstrijd.

Yuri: “Ik voelde al wat pijntjes in die linkerschouder. Maar na een goede warming up ging het wel. Dacht ik, want al vrij snel tijdens de wedstrijd was de pijn niet meer te doen en moest ik stoppen. Uit de kom, zeiden de artsen op het strand. In het ziekenhuis werd de schouder weer in de kom gezet. Toen wist ik al wel dat ik mij kon gaan opmaken voor een langdurig hersteltraject. Van toch al gauw zo´n zes tot negen maanden.”

“Terug in Nederland was het daarom meteen door naar een lokaal ziekenhuis in Zeeland. Een MRI moest uitkomst brengen. Helaas, een wachtlijst, dus dat kon nog wel even duren. Youri: “Toen kreeg ik de naam Leon ingefluisterd. Niet bepaald naast de deur, helemaal in Groningen. Maar ja, ik wilde zo snel mogelijk weer op het hoogste niveau kitesurfen… Mede dankzij Leon kon ik binnen no time onder het mes. Om van daaruit te gaan werken aan mijn herstel.”

Leon: “Werken, zeg dat, keihard werken, want dat is het, revalideren. Ja, ik noem het ook niet voor niets topsport. Het klinkt dan wel spelerig en spelenderwijs, en natuurlijk moet je er plezier in hebben en houden, maar Return to Play kan je als sporter behoorlijk op de proef stellen. Sterker nog, ik vind dat zo´n traject altijd zo uitdagend mogelijk moet zijn en volledig in dienst staan van de hulpvraag van de patiënt/sporter. Dus de sporter niet afremmen. Integendeel, zou ik zeggen!”

ervaring-fysiosportief-groningen-sportfysiotherapie-schouder

Lees meer ervaringen bij fysiosportief

Elke dag weer doen wij flink ons best om iedereen die voor ons kiest zo goed en zo snel mogelijk weer vrijuit te laten bewegen. Hierbij kunnen wij veel leren van jou! Daarom vragen wij actief na hoe je onze behandeling ervaart. Soms is een ervaring zo mooi, dat we graag het hele verhaal vertellen.

11 juni 2024
stabiliteitstraining-fysiotherapie-groningen-fysiosportief-4

Laurens helpt je met stabiliteitsoefeningen bij fysiosportief Friesestraatweg 18-5

Dag, mijn naam is Laurens en in 2024 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut in Groningen. Ik heb altijd al een passie voor bewegen gehad en deze is al begonnen vanaf dat ik ben geboren. Sinds dat ik mij kan herinneren hou ik van... Lees verder

11 juni 2024
ervaringen-fysiosportief-fysiotherapie-groningen.001

Ervaringen bij fysiosportief Groningen zie je in deze video over 2023 van Qualiview

Elke dag weer doen wij ons best om iedereen zo goed en zo snel mogelijk weer vrijuit te laten bewegen. Hierbij kunnen wij veel leren van jou! Daarom vragen wij actief na hoe jij onze behandeling ervaart. Dit doen we natuurlijk tijdens... Lees verder