De knie fysiotherapeuten van fysiosportief bekeken live een knie operatie

Afgelopen woensdag mochten de knie fysiotherapeuten van fysiosportief op uitnodiging van de afdeling Orthopedie van het Martini Ziekenhuis een live operatie van de knie bijwonen.

Onze knie fysiotherapeuten zagen een operatie aan de voorste kruisband van de knie

Bij deze operatie werd een voorste kruisband procedure uitgevoerd door Orthopedisch Chirurg Reinoud Brouwer, waarbij gebruik werd gemaakt van de pees van de hamstring. Een uitgelezen kans voor onze knie fysiotherapeuten om een kijkje te nemen in de knie, en wat er precies gebeurt bij een voorste kruisband procedure. Tijdens de operatie was er de mogelijkheid om vragen te stellen aan de orthopeed via een live verbinding.

Na dat de operatie was volbracht werden er nog twee presentaties gegeven. Een van de presentaties werd gegeven door de organiserende Orthopedisch Chirurg Louren Goedhart. Hij sprak over de voor- en nadelen van wel of niet opereren en welke pees er vaak wordt gebruikt. Er was een mooie interactie en op deze manier zijn we allemaal weer een stukje gegroeid in de wereld van de ‘voorste kruisband zorg’. Al met al een ontzettend leerzame middag, en het maakt het werk alleen maar leuker!

In dit artikel

11 juni 2024
stabiliteitstraining-fysiotherapie-groningen-fysiosportief-4

Laurens helpt je met stabiliteitsoefeningen bij fysiosportief Friesestraatweg 18-5

Dag, mijn naam is Laurens en in 2024 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut in Groningen. Ik heb altijd al een passie voor bewegen gehad en deze is al begonnen vanaf dat ik ben geboren. Sinds dat ik mij kan herinneren hou ik van... Lees verder

11 juni 2024
ervaringen-fysiosportief-fysiotherapie-groningen.001

Ervaringen bij fysiosportief Groningen zie je in deze video over 2023 van Qualiview

Elke dag weer doen wij ons best om iedereen zo goed en zo snel mogelijk weer vrijuit te laten bewegen. Hierbij kunnen wij veel leren van jou! Daarom vragen wij actief na hoe jij onze behandeling ervaart. Dit doen we natuurlijk tijdens... Lees verder