DRY NEEDLING FYSIOTHERAPIE IN GRONINGEN

Heb je last van gespannen spieren? Doet het pijn wanneer je kracht zet? Zijn je klachten al een tijdje aanwezig? Dan is het mogelijk dat in je spieren kleine verkrampingen zitten. Deze zorgen voor een vicieuze cirkel van spanning, vermoeidheid en pijn. Wij doorbreken deze cirkel met dry needling.

Dry needling is een behandelmethode gericht op de behandeling van pijnpunten in je spieren. Het is gebaseerd op de westerse principes van de bouw en werking van je zenuwstelstel en spieren. Niet op de klassieke accupunctuur. Het achterliggende idee is dat pijnpunten ontstaan door verkrampingen in een bepaald deel van je spier. Je fysiotherapeut noemt deze punten Triggerpoints. Bestaan deze pijnlijke punten al langer? Dan hebben ze ook invloed op omliggende delen van je lichaam, zoals je zenuwen.

 

dry-needling-fysiotherapie-groningen-fysiosportief-2
dry-needling-fysiotherapie-groningen-fysiosportief-2

Dry Needling Fysiotherapie kan bijvoorbeeld helpen bij triggerpoints door

  • Verkeerde bewegingen, bijvoorbeeld tijdens een ongeluk
  • Langdurige verkeerde houdingen, bijvoorbeeld tijdens uw werk
  • Te zware inspanningen, bijvoorbeeld tijdens het sporten
  • Te weinig beweging, bijvoorbeeld bij het ingipsen van een gewricht
  • Te veel mentale spanning, bijvoorbeeld door stress

Onze Dry Needling Fysiotherapie behandeling

Wanneer wij denken dat je klachten gebaseerd zijn op triggerpoints en dat dry needling fysiotherapie je kan helpen, dan bespreken wij eerst de behandeling en de te verwachten effecten en vragen of je hiermee akkoord bent.

Tijdens de behandeling prikt je fysiotherapeut met een steriele droge naald door je huid het triggerpoint in je spier aan. Dit voel je bijna niet. Door het prikken spant je spier kort samen, direct gevolgd door een ontspanning. Hiermee wordt de viceuze cirkel van spanning, vermoeidheid en pijn doorbroken. Je voelt de ontspanning direct. Om dit resultaat te behouden geven wij je aanvullend advies over een ontspannen houding en beweging tijdens je dagelijks leven.

Wij behandelen je nooit uitsluitend met dry needling. Het maakt altijd onderdeel uit van een behandeling fysiotherapie en valt ook onder dezelfde voorwaarden voor vergoeding. Onze fysiotherapeuten die je met dry needling kunnen helpen, hebben hiervoor een speciale opleiding gevolgd en zijn verplicht hierbij bijscholing te blijven volgen.

Tijdens de behandeling kunnen soms kleine bijwerkingen ontstaan zoals een bloeding, een blauwe plek, een zenuwprikkeling, zweten, vermoeidheid en misselijkheid. Onze therapeuten zijn hiermee bekend en weten wat te doen.

Wij behandelen je niet met dry needling fysiotherapie in de volgende situaties: zwangerschap, griep en koorts, kort voor of kort na een gewrichtsoperatie, gebruik van anti-stollingsmedicatie, aanwezigheid van een pacemaker,  kunstmatige hartklep, oedeem of tumor, lokale infecties, HIV of een huid of metaal allergie.

DEZE FYSIOTHERAPEUTEN HELPEN JOU MET DRY NEEDLING FYSIOTHERAPIE:

MAAK JE AFSPRAAK VOOR DRY NEEDLING FYSIOTHERAPIE