ECHOGRAFIE FYSIOTHERAPIE IN GRONINGEN

Wil je een duidelijke diagnose van jouw blessure? Heb je gerevalideerd en ben je benieuwd of je alweer kan sporten? Heb je al langere tijd een probleem bij bewegen en wil je weten hoe dit opgelost kan worden? Dan maken wij dit met echografie zichtbaar. Echografie is een onderzoeksmethode die de status van bijvoorbeeld je gewrichten, spieren en pezen zichtbaar maakt. Zowel in stilstand, als tijdens beweging.

Heb je problemen bij bewegingen? Dan heb je veel aan dit inzicht. Als je bijvoorbeeld al langere tijd een pijnlijk gevoel in je schouder hebt, kan echografie laten zien welke rol je slijmbeurs hierin speelt. Heb je een hamstringblessure gehad en wil je weten of je weer kunt hardlopen? Dan bepalen wij door middel van echografisch onderzoek in hoeverre jouw spier hersteld is.

Echografie fysiotherapie maakt onder andere het volgende zichtbaar; Botten en kraakbeen op slijtage en breuken, gewrichtsbanden op beschadigingen en ontstekingen, slijmbeurzen op ontstekingen en zwellingen, pezen op verkalkingen en ontstekingen, spieren op beschadigingen en zenuwen op beknellingen.

echografie-fysiotherapie-groningen-fysiosportief-2
echografie-fysiotherapie-groningen-fysiosportief-2

Onze Echografie Fysiotherapie behandeling

Na ons algemene fysiotherapeutische onderzoek, kunnen wij onze ideeën over de oorzaak van jouw klacht met echografie controleren. Waar zit de oorzaak? Hoe ernstig is deze? Spelen er meerdere lichaamsdelen een rol? Zo is onze diagnose vele malen nauwkeuriger, net zoals onze keuze voor een effectieve behandeling van jouw klacht.

Tijdens onze behandeling kunnen wij deze effectiviteit controleren door het echografisch onderzoek te herhalen en de status van uw klacht te vergelijken met onze eerste meting. Ook is zo goed te bepalen met welke bewegingen je alweer kunt starten. De fysiotherapeut bepaalt, in overleg met jou, in welke gevallen een vergelijkende echo wenselijk is.

Ben je in behandeling bij een specialist? Of wil je huisarts jou een injectie geven voor het bestrijden van de pijn? Na goedkeuring van jou, kunnen de echografische beelden ook gebruikt worden voor concreet overleg met jouw specialist. Je klachten ontstaan bij beweging en wij hebben hier beelden van. Deze vormen een aanvulling op de stilstaande foto’s van MRI- en röntgenonderzoek.

Onze fysiotherapeuten die jou met echografie kunnen helpen, hebben hiervoor een speciale opleiding gevolgd en zijn verplicht hierover bijscholing te blijven volgen. Wij voeren echografie uit in onze praktijk aan de Vechtstraat 52. Het onderzoek heeft geen wachttijden en is snel en comfortabel. Je werkt samen met jouw fysiotherapeut door mee te kijken en aan te geven wat je voelt bij de houdingen en bewegingen.

DEZE FYSIOTHERAPEUTEN HELPEN JOU MET ECHOGRAFIE FYSIOTHERAPIE:

MAAK JE AFSPRAAK VOOR ECHOGRAFIE FYSIOTHERAPIE