Echografie uitgelegd door Marle

Marle, wordt echografie ook wel eens als behandelmethode gebruikt in plaats van als diagnostisch middel? Jazeker! Ik vertel er graag meer over.

Tijdens een onderzoek met echografie worden pezen, slijmbeurzen, spieren, banden, botten en/of gewrichten in beeld gebracht, vaak wordt dit gebruikt als middel in het onderzoek naar de oorzaak van de pijnklachten.

Maar een echo kan ook gebruikt worden bij het trainen van de romstabiltieit bij bijvoorbeeld lage rugklachten. Echografie wordt dan gebruikt als hulpmiddel bij het leren aanspannen van de juiste buikspieren!

Onze fysiotherapeuten die jou met echografie kunnen helpen, hebben hiervoor een speciale opleiding gevolgd en zijn verplicht hierover bijscholing te blijven volgen. Wij voeren echografie uit in fysiotherapiepraktijk. Het maakt deel uit van je behandeling fysiotherapie en is snel en comfortabel.

Marle legt uit over fysiotherapie

Wat is een goede houding? Hoe werkt een massage? Wat is Dry Needling? Fysiotherapie kan soms best voor wat vragen zorgen. Wij vinden het belangrijk om je goed te informeren. Daarom legt onze fysiotherapeut Marle elke maand een onderwerp over fysiotherapie aan je uit.

Meer weten over onze Echografie?

19 november 2020
ervaring-henk-fysiosportief-fysiotherapie-groningen

De ervaring van Henk bij fysiosportief

Lieve Marle en Merel, Begin november begonnen wij met ons drieën, maar vooral mijn avontuur. Met als doel om mij fysiek maar vooral mijn rechterbeen zo sterk mogelijk te krijgen voor dat ik geopereerd zal worden voor een nieuwe knie want er wordt gezegd hoe beter je... Lees verder

19 november 2020
vergoeding-fysiotherapie-2021-informatie-fysiosportief

In 4 stappen je vergoeding fysiotherapie voor 2021 kiezen

Ieder najaar kun je je zorgverzekering aanpassen, of overstappen naar een andere zorgverzekeraar. Een wijziging is snel geregeld. Maar welke wil je maken? Weet jij bijvoorbeeld hoeveel fysiotherapie jij per jaar nodig hebt? Ga je dit zelf betalen, of wil je je hiervoor verzekeren? En... Lees verder