Echografie uitgelegd door Marle

Marle, wordt echografie ook wel eens als behandelmethode gebruikt in plaats van als diagnostisch middel? Jazeker! Ik vertel er graag meer over.

Tijdens een onderzoek met echografie worden pezen, slijmbeurzen, spieren, banden, botten en/of gewrichten in beeld gebracht, vaak wordt dit gebruikt als middel in het onderzoek naar de oorzaak van de pijnklachten.

Maar een echo kan ook gebruikt worden bij het trainen van de romstabiltieit bij bijvoorbeeld lage rugklachten. Echografie wordt dan gebruikt als hulpmiddel bij het leren aanspannen van de juiste buikspieren!

Onze fysiotherapeuten die jou met echografie kunnen helpen, hebben hiervoor een speciale opleiding gevolgd en zijn verplicht hierover bijscholing te blijven volgen. Wij voeren echografie uit in fysiotherapiepraktijk. Het maakt deel uit van je behandeling fysiotherapie en is snel en comfortabel.

Marle legt uit over fysiotherapie

Wat is een goede houding? Hoe werkt een massage? Wat is Dry Needling? Fysiotherapie kan soms best voor wat vragen zorgen. Wij vinden het belangrijk om je goed te informeren. Daarom legt onze fysiotherapeut Marle elke maand een onderwerp over fysiotherapie aan je uit.

Meer weten over onze Echografie?

11 juni 2024
stabiliteitstraining-fysiotherapie-groningen-fysiosportief-4

Laurens helpt je met stabiliteitsoefeningen bij fysiosportief Friesestraatweg 18-5

Dag, mijn naam is Laurens en in 2024 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut in Groningen. Ik heb altijd al een passie voor bewegen gehad en deze is al begonnen vanaf dat ik ben geboren. Sinds dat ik mij kan herinneren hou ik van... Lees verder

11 juni 2024
ervaringen-fysiosportief-fysiotherapie-groningen.001

Ervaringen bij fysiosportief Groningen zie je in deze video over 2023 van Qualiview

Elke dag weer doen wij ons bestĀ om iedereen zo goed en zo snel mogelijk weer vrijuit te laten bewegen. HierbijĀ kunnen wij veel leren van jou! Daarom vragen wij actief na hoe jij onze behandeling ervaart. Dit doen we natuurlijk tijdens... Lees verder