Echografie uitgelegd door Marle

Marle, wordt echografie ook wel eens als behandelmethode gebruikt in plaats van als diagnostisch middel? Jazeker! Ik vertel er graag meer over.

Tijdens een onderzoek met echografie worden pezen, slijmbeurzen, spieren, banden, botten en/of gewrichten in beeld gebracht, vaak wordt dit gebruikt als middel in het onderzoek naar de oorzaak van de pijnklachten.

Maar een echo kan ook gebruikt worden bij het trainen van de romstabiltieit bij bijvoorbeeld lage rugklachten. Echografie wordt dan gebruikt als hulpmiddel bij het leren aanspannen van de juiste buikspieren!

Onze fysiotherapeuten die jou met echografie kunnen helpen, hebben hiervoor een speciale opleiding gevolgd en zijn verplicht hierover bijscholing te blijven volgen. Wij voeren echografie uit in fysiotherapiepraktijk. Het maakt deel uit van je behandeling fysiotherapie en is snel en comfortabel.

Marle legt uit over fysiotherapie

Wat is een goede houding? Hoe werkt een massage? Wat is Dry Needling? Fysiotherapie kan soms best voor wat vragen zorgen. Wij vinden het belangrijk om je goed te informeren. Daarom legt onze fysiotherapeut Marle elke maand een onderwerp over fysiotherapie aan je uit.

Meer weten over onze Echografie?

19 februari 2024
fysiosportief-ervaring-rick-spierklachten-fysiotherapie

De ervaring met fysiotherapie voor zijn spierklachten van Rick bij Henk

Dit is voor het eerst sinds tijden dat ik terug denk aan het moment dat ik te horen kreeg dat ik de spierziekte Limb-girdle spierdystrofie heb. Het is relatief snel een onderdeel geworden van mijn dagelijkse doen en laten. Natuurlijk duurde... Lees verder

13 februari 2024
pieter-bouma-manueel-therapeut-groningen-fysiosportief

Maak kennis met Pieter, ervaren manueel therapeut bij fysiosportief

Fysiotherapie is mensenwerk. Daarom stellen we ons graag aan je voor. Mijn naam is Pieter Bouma, parttime en nog maar kort officieel werkzaam binnen fysiosportief. Naar ik verwacht kan ik met mijn 40 jarige ervaring als fysiotherapeut, manueel therapeut, echografist van spieren en... Lees verder