ENKEL FYSIOTHERAPIE IN GRONINGEN

Ben je onlangs door je enkel gezakt? Of is dit al een tijdje geleden en heb je hier nog steeds last van? De enkelblessures die wij behandelen zijn meestal ontstaan na een verzwikking van de enkel. Bijvoorbeeld tijdens het huishouden, of het sporten. Het enkelgewricht wordt gevormd door het uiteinde van je onderbeen, dat als een vork over de bovenkant van jouw voet staat. Bij een verzwikking kun je een zijwaartse beweging van dit gewricht niet op tijd corrigeren en worden de banden aan de zijkant opgerekt. Afhankelijk van de intensiteit van deze beweging, verliest je enkel stabiliteit of raakt zelfs beschadigd.

 

Is het kort geleden dat je je enkel blesseerde? Gelukkig is over de eerste fase van je herstel is veel informatie bekend. Wij helpen je met een goede basis voor een volledig herstel. Doordat de stabiliteit van je enkel namelijk langzaam hersteld, is de kans op herhaling van een verzwikking groot. Wij maken slim gebruik van ondersteuning zoals tape en een brace. Zonder dat je hier van afhankelijk wordt. Ook zijn wij benieuwd hoe je uiteindelijk weer wilt gaan bewegen. Wil je bijvoorbeeld weer gaan sporten? Dan sluiten wij je revalidatie af op het niveau van jouw sport!

Is de verzwikking van je enkel al langer geleden en heb je hier nog steeds last van? Dan zij wij benieuwd naar de beweeglijkheid van jouw enkelgewricht. Mogelijk beweegt je enkel niet soepel. Dit zorgt voor pijn in je gewricht. Of een snellere vermoeidheid in de spieren van je onderbeen.

Achillespeesblessures behoren ook tot enkelklachten. De achillespees brengt de kracht van je kuitspier over op je enkel. Hierdoor kunt je je voet afzetten. Deze pees krijgt nogal wat duw- en trekkracht te verwerken. Bij een te grote intensiteit kan de pees beschadigen, of zelfs scheuren. Ook bij de behandeling van deze blessure baseren wij ons op de richtlijnen voor je hersteltijd en het niveau waarop je jouw revalidatie af wilt sluiten.

Enkel Fysiotherapie van fysiosportief Groningen

DEZE FYSIOTHERAPEUTEN HELPEN JOU MET ENKEL FYSIOTHERAPIE:

MAAK JE AFSPRAAK VOOR ENKEL FYSIOTHERAPIE