Arjen

Hallo, mijn naam is Arjen en ben als fanatiek tennisser geregeld op de tennisbaan te vinden. Helaas heb ik enkele jaren gelden erg veel last van mijn onderrug gekregen waardoor ik steeds minder vaak, lang en op mijn niveau kon tennissen. Na diverse bezoeken aan verschillende artsen en ziekenhuizen waar uitgebreid onderzoek is verricht en ook foto’s en MRI-scans zijn genomen werd ik naar huis gestuurd met de diagnose ‘aspecifieke’ rugklachten waar naar hun zeggen weinig meer aan te doen was.

De ervaring van Arjen met rug fysiotherapie bij Manon en Olga van fysiosportief

Positief maar ook volhardend als ik kan zijn wilde ik dit niet accepteren en ben ik verder gaan kijken en, via een kennis, bij fysiosportief terecht gekomen.

Na een uitgebreide intake werd mij verteld dat er zeker nog veel te halen was, maar dat dit een langdurig traject zou gaan worden wat ook veel discipline en inzet vraagt.

Eerst heb ik het speciale rug-revalidatietraject gevolgd onder leiding van Olga en Manon om mijn rugspieren opnieuw te leren gebruiken en waarbij ik mij (weer) bewust ben geworden van mijn houding en beweging tijdens de dagelijkse dingen die ik doe. Hierna ben ik samen met Olga gerichte oefeningen en krachttraining gaan doen, in combinatie met manuele therapie door Manon.

Wat mij daarbij met name aansprak en ook heeft gemotiveerd zijn de specifieke op tennis gerichte oefeningen. Enerzijds leuk omdat je tijdens de training je eigen sport kan beoefenen en anderzijds zinvol omdat je heel gericht met het probleem in combinatie met je sport aan de slag gaat. Het vergt de nodige discipline en tijdsinspanning om de oefeningen ook buiten fysiosportief te blijven doen, maar het feit dat je merkt dat je met de week sterker wordt motiveert mij enorm.

Het is voor mij een lang traject geweest, maar als ik zie waar ik vandaan kom en wat ik nu allemaal al weer kan is het de inspanning meer dan waard geweest. Mijn klachten zijn sterk teruggedrongen en ik ben inmiddels al weer enkele uren per week op de tennisbaan te vinden, iets wat ik een tijd geleden nog niet van had durven dromen.

Lees meer ervaringen bij fysiosportief

Elke dag weer doen wij flink ons best om iedereen die voor ons kiest zo goed en zo snel mogelijk weer vrijuit te laten bewegen. Hierbij kunnen wij veel leren van jou! Daarom vragen wij actief na hoe je onze behandeling ervaart. Soms is een ervaring zo mooi, dat we graag het hele verhaal vertellen.

12 september 2023
ervaring-fysiosportief-groningen-sportfysiotherapie-schouder

De ervaring van Yuri met sportfysiotherapie voor zijn schouder van Leon van fysiosportief

Natuurlijk had hij hem liever leren kennen onder het genot van een mooi glas wijn. Maar nee, zoals zo vaak bij sporters en hun fysiotherapeut markeerde een blessure het begin van hun contact. Hij is Youri Zoon, meervoudig wereldkampioen... Lees verder

21 juli 2023
ervaring-rug-fysiotherapie-fysiosportief-bartje

De ervaring van Bartje met fysiotherapie voor zijn rug van Jouke Jan van fysiosportief

Mijn naam is Bartje Koens en ik kom al geruime tijd regelmatig bij fysiosportief voor mijn klachten. Eind jaren 90 heb ik Dannie leren kennen via de spinningslessen die hij destijds gaf bij Plaza Sportiva. De ervaring met... Lees verder