Arjen

Hallo, mijn naam is Arjen en ben als fanatiek tennisser geregeld op de tennisbaan te vinden. Helaas heb ik enkele jaren gelden erg veel last van mijn onderrug gekregen waardoor ik steeds minder vaak, lang en op mijn niveau kon tennissen. Na diverse bezoeken aan verschillende artsen en ziekenhuizen waar uitgebreid onderzoek is verricht en ook foto’s en MRI-scans zijn genomen werd ik naar huis gestuurd met de diagnose ‘aspecifieke’ rugklachten waar naar hun zeggen weinig meer aan te doen was.

De ervaring van Arjen met rug fysiotherapie bij Manon en Olga van fysiosportief

Positief maar ook volhardend als ik kan zijn wilde ik dit niet accepteren en ben ik verder gaan kijken en, via een kennis, bij fysiosportief terecht gekomen.

Na een uitgebreide intake werd mij verteld dat er zeker nog veel te halen was, maar dat dit een langdurig traject zou gaan worden wat ook veel discipline en inzet vraagt.

Eerst heb ik het speciale rug-revalidatietraject gevolgd onder leiding van Olga en Manon om mijn rugspieren opnieuw te leren gebruiken en waarbij ik mij (weer) bewust ben geworden van mijn houding en beweging tijdens de dagelijkse dingen die ik doe. Hierna ben ik samen met Olga gerichte oefeningen en krachttraining gaan doen, in combinatie met manuele therapie door Manon.

Wat mij daarbij met name aansprak en ook heeft gemotiveerd zijn de specifieke op tennis gerichte oefeningen. Enerzijds leuk omdat je tijdens de training je eigen sport kan beoefenen en anderzijds zinvol omdat je heel gericht met het probleem in combinatie met je sport aan de slag gaat. Het vergt de nodige discipline en tijdsinspanning om de oefeningen ook buiten fysiosportief te blijven doen, maar het feit dat je merkt dat je met de week sterker wordt motiveert mij enorm.

Het is voor mij een lang traject geweest, maar als ik zie waar ik vandaan kom en wat ik nu allemaal al weer kan is het de inspanning meer dan waard geweest. Mijn klachten zijn sterk teruggedrongen en ik ben inmiddels al weer enkele uren per week op de tennisbaan te vinden, iets wat ik een tijd geleden nog niet van had durven dromen.

Lees meer ervaringen bij fysiosportief

Elke dag weer doen wij flink ons best om iedereen die voor ons kiest zo goed en zo snel mogelijk weer vrijuit te laten bewegen. Hierbij kunnen wij veel leren van jou! Daarom vragen wij actief na hoe je onze behandeling ervaart. Soms is een ervaring zo mooi, dat we graag het hele verhaal vertellen.

19 februari 2024
fysiosportief-ervaring-rick-spierklachten-fysiotherapie

De ervaring van Rick met fysiotherapie voor zijn spierklachten van Henk

Dit is voor het eerst sinds tijden dat ik terug denk aan het moment dat ik te horen kreeg dat ik de spierziekte Limb-girdle spierdystrofie heb. Het is relatief snel een onderdeel geworden van mijn dagelijkse doen en laten. Natuurlijk duurde... Lees verder

19 januari 2024
ervaring-fysiosportief-rug-fysiotherapie-groningen-eline

De ervaring van Eline met fysiotherapie voor haar rug van Anouk

Ik had al een tijdje wat nek- en rugklachten na een lange tijd in het buitenland en ben daarvoor bij Anouk terechtgekomen. Ik bleek erg flexibel waardoor ik meer spierkracht nodig had om terugkomende klachten te voorkomen. De ervaring met fysiotherapie... Lees verder