Carien

Mijn route van knieblessure naar volledig herstel 

Zondag 5 juni 2016 tijdens het volleybaltoernooi DKV kwam ik na een aanval verkeerd terecht, ik voelde direct dat er iets mis was met mijn knie. Waarschijnlijk in- of afgescheurde kniebanden was de boodschap in het Martini Ziekenhuis. Na een aantal weken bleef ik veel last houden en werd er besloten een MRI te maken.

7 juli 2016 kreeg ik de uitslag van mijn MRI: mijn voorste en achterste kruisband waren afgescheurd en er zat een scheur in mijn meniscus. Een enorme dreun, maar ik had maar één doel, alles weer kunnen doen wat ik voor de blessure ook kon. Via via kwam ik in contact met Nicovan fysiosportief. Omdat hij zelf ook volleybalt en al meerdere volleyballers met soortgelijke blessures weer op de been heeft geholpen.

De ervaring van Carien met knie fysiotherapie van Nico van fysiosportief

Vrij snel na de uitslag van de MRI stond op 20 juli 2016 een kijkoperatie gepland. Onder begeleiding van Nico ben ik direct begonnen met het fysiotherapie voor mijn knie door opbouwen van spierkracht rondom de knie, om zo sterker de operatie in te gaan. De orthopeed maakte direct duidelijk dat de kijkoperatie alleen uitgevoerd werd om restanten kruisband te verwijderen en de meniscus bij te werken, maar dat een kruisband reconstructie uiteindelijk wel nodig was om alles weer te kunnen doen met mijn knie zoals het was voor de blessure.

Na de kijkoperatie ben ik bij fysiosportief onder begeleiding van Nico twee keer per week hard gaan trainen om zo sterk mogelijk de operatie waarbij een kruisband reconstructie werd uitgevoerd in te gaan. Al snel merkte ik dat mijn benen en specifiek de hamstrings die ze gingen gebruiken voor de reconstructie steeds sterker werden. Uiteindelijk ben ik 16 januari 2017 geopereerd.

Na deze kruisband reconstructie heb ik bijna een jaar lang twee keer per week onder begeleiding van Nico getraind om mijn benen weer net zo sterk te krijgen als voor de blessure. De oefeningen tijdens mijn sportfysiotherapie waren erg gevarieerd en vooral volleybal gerelateerde oefeningen zorgden ervoor dat ik heel hard wilde blijven werken voor mijn doel: alles weer te kunnen doen wat ik voor de blessure kon, dus ook volleyballen!

Ik ben nog niet weer aan het volleyballen, maar mijn doel is bijna bereikt. Ik ervaar totaal geen belemmeringen meer door de blessure aan mijn knie in het dagelijks leven. Afgelopen week kreeg ik hiervan de bevestiging tijdens een ultieme test, een week skiën in Oostenrijk.

Dankzij fysiosportief heb ik ontzettend kunnen genieten van deze week en heb ik totaal geen belemmeringen ondervonden tijdens het skiën, zelfs niet tijdens het après-skiën! Bedankt Nico en fysiosportief voor alles!

Lees meer ervaringen bij fysiosportief

Elke dag weer doen wij flink ons best om iedereen die voor ons kiest zo goed en zo snel mogelijk weer vrijuit te laten bewegen. Hierbij kunnen wij veel leren van jou! Daarom vragen wij actief na hoe je onze behandeling ervaart. Soms is een ervaring zo mooi, dat we graag het hele verhaal vertellen.

12 september 2023
ervaring-fysiosportief-groningen-sportfysiotherapie-schouder

De ervaring van Yuri met sportfysiotherapie voor zijn schouder van Leon van fysiosportief

Natuurlijk had hij hem liever leren kennen onder het genot van een mooi glas wijn. Maar nee, zoals zo vaak bij sporters en hun fysiotherapeut markeerde een blessure het begin van hun contact. Hij is Youri Zoon, meervoudig wereldkampioen... Lees verder

21 juli 2023
ervaring-rug-fysiotherapie-fysiosportief-bartje

De ervaring van Bartje met fysiotherapie voor zijn rug van Jouke Jan van fysiosportief

Mijn naam is Bartje Koens en ik kom al geruime tijd regelmatig bij fysiosportief voor mijn klachten. Eind jaren 90 heb ik Dannie leren kennen via de spinningslessen die hij destijds gaf bij Plaza Sportiva. De ervaring met... Lees verder