De ervaring van Jascha met hardloop fysiotherapie van Marle van fysiosportief

Tijdens een potje voetbal met groep 8 heb ik mijn rechterenkel op drie plekken gebroken; de binnen-, buiten- en achterkant. Ik ben een fanatiek duursporter, ik houd van hardlopen en wielrennen en ik geef hardlooptraining aan studenten van GSAV Vitalis.

Op dat moment heb ik me voorgenomen om nooit meer te voetballen. In het ziekenhuis was het spannend; het was onduidelijk of ik ooit weer (pijnvrij) zou kunnen hardlopen. Die periode was mentaal zwaar. Na de enkel zes weken niet te hebben belast, waarvan twee weken in het ziekenhuis aan een infuus met antibiotica vanwege ontstekingen te hebben gelegen, waren de breuken hersteld.

Ik heb al eerdere goede ervaringen met fysiosportief gehad. De eerste dag dat ik mijn enkel mocht belasten kon ik direct bij fysiosportief terecht voor revalidatie. Dit keer bij Marle Brenkman. De eerste weken vielen niet mee. Ik wilde te snel, ik had (gelukkig) geen ervaring met zo’n herstelproces. Voor een goed herstel is het belangrijk om de grens op te zoeken, maar er niet over te gaan, heb ik van Marle geleerd. Dat lukte met vallen en opstaan.

De professionele begeleiding van Marle, haar goede adviezen en haar vertrouwen hebben mij tijdens het revalideren enorm geholpen. Ook haar humor, relativeringsvermogen en geduld waardeer ik zeer.

Na een maand kon ik weer voorzichtig stukjes hardlopen. De pinnen en schroeven bleven pijn doen met hardlopen, dus die heb ik er na zeven maanden weer uit laten halen.

Ook daarna ben ik bij Marle blijven revalideren. Eerst twee wekelijkse en daarna wekelijkse sessies. Vooral kracht en coördinatie. Pittige sessies om te doen, maar erg belonend. Dankzij Marle en haar begeleiding kan ik nu weer heerlijk hardlopen en wielrennen.

Afgelopen zomer ben ik de Stelvio en Gavia op gefietst en ik kan weer halve marathons hardlopen. In maart ga ik de Halve van Haren lopen. Als dat goed gaat, dan plan ik in het najaar een marathon. Toen ik in het ziekenhuis lag heb ik me voorgenomen om weer een marathon te lopen, als ik ooit weer zou kunnen hardlopen.

Dankzij de deskundige en enthousiaste begeleiding van Marle gaat dat lukken en daar ben ik superblij mee! Ik kan iedereen die moet revalideren Marle van fysiosportief aanraden!

In deze ervaring

Lees meer ervaringen bij fysiosportief

Elke dag weer doen wij flink ons best om iedereen die voor ons kiest zo goed en zo snel mogelijk weer vrijuit te laten bewegen. Hierbij kunnen wij veel leren van jou! Daarom vragen wij actief na hoe je onze behandeling ervaart. Soms is een ervaring zo mooi, dat we graag het hele verhaal vertellen.

19 februari 2024
fysiosportief-ervaring-rick-spierklachten-fysiotherapie

De ervaring van Rick met fysiotherapie voor zijn spierklachten van Henk

Dit is voor het eerst sinds tijden dat ik terug denk aan het moment dat ik te horen kreeg dat ik de spierziekte Limb-girdle spierdystrofie heb. Het is relatief snel een onderdeel geworden van mijn dagelijkse doen en laten. Natuurlijk duurde... Lees verder

19 januari 2024
ervaring-fysiosportief-rug-fysiotherapie-groningen-eline

De ervaring van Eline met fysiotherapie voor haar rug van Anouk

Ik had al een tijdje wat nek- en rugklachten na een lange tijd in het buitenland en ben daarvoor bij Anouk terechtgekomen. Ik bleek erg flexibel waardoor ik meer spierkracht nodig had om terugkomende klachten te voorkomen. De ervaring met fysiotherapie... Lees verder