De ervaring van Rick met fysiotherapie voor zijn spierklachten van Henk

Dit is voor het eerst sinds tijden dat ik terug denk aan het moment dat ik te horen kreeg dat ik de spierziekte Limb-girdle spierdystrofie heb. Het is relatief snel een onderdeel geworden van mijn dagelijkse doen en laten. Natuurlijk duurde het even voor ik er ook daadwerkelijk vrede mee kon hebben, maar sinds lange tijd heb ik niet echt meer stilgestaan bij het feit dat ik ziek ben.

Ik word nog wel dagelijks geconfronteerd met wat de ziekte inhoudt: dat ik veel meer moe ben, afname van spierkracht in zo’n beetje alle spieren die in mijn schouder en rond mijn heup zitten en de spierpijn die daarbij komt kijken. Praktisch gezien betekent het dat ik heel moeilijk uit stoelen kan opstaan, dat traplopen moeilijk gaat, ik loop instabiel en alle andere dingen die je er nog wel bij kunt verzinnen. Maar het feit dat ik er niet meer zo boos over ben – dat ik me er gemakkelijker bij neer kan leggen, heeft mede te maken met mijn therapie bij Henk van fysiosportief.

De ervaring met fysiotherapie voor zijn spierklachten van Rick bij fysiosportief

Blijven bewegen is in mijn geval heel belangrijk. Zo zorg ik ervoor dat mijn situatie niet langzaam verder achteruit gaat. Maar als ik te veel sport, kan dit het tegenovergestelde effect hebben. Henk heeft goed door wat ik (die dag, want dat wisselt ook nog weleens) aan kan. Dat betekent dat ik soms wat gas terug neem en soms wat meer gas bij kan geven. Hij checkt elke keer als ik er ben hoe het lichamelijk met me gesteld is en dat blijft hij tijdens de training ook doen. Zo voel ik me altijd vrij om aan te geven dat het te veel voor me wordt.

ervaring-fysiosportief-rick-spierklachten-fysiotherapie

In mijn geval is er eigenlijk niks te doen aan de verloren spierkracht. Ja, op heel kleine schaal. En sinds ik therapie bij Henk volg moet ik bekennen dat ik progressie merk. De pieken en dalen zijn afgevlakt. Wanneer ik spierpijn heb is dit minder heftig dan eerst, ik ben minder vermoeid en ik heb mijn beperking beter leren begrijpen. Dat helpt me weer enorm in het dagelijkse leven. Dat is ook de reden dat ik therapie bij Henk wil blijven volgen. Om mijn limitaties beter te begrijpen en daar mijn dagelijkse doen en laten op aan te passen.

Ook niet geheel onbelangrijk is dat ik me mentaal een stuk beter voel als ik goed blijf bewegen. Dus reis ik twee maal per week braaf naar de Vechtstraat in Groningen om met Henk af te spreken die me op zijn beurt dan weer met alle plezier, binnen mijn grenzen, af weet te matten. Heerlijk!

fysiosportief-ervaring-rick-spierklachten-fysiotherapie

Op deze pagina

Lees meer ervaringen bij fysiosportief

Elke dag weer doen wij flink ons best om iedereen die voor ons kiest zo goed en zo snel mogelijk weer vrijuit te laten bewegen. Hierbij kunnen wij veel leren van jou! Daarom vragen wij actief na hoe je onze behandeling ervaart. Soms is een ervaring zo mooi, dat we graag het hele verhaal vertellen.

19 januari 2024
ervaring-fysiosportief-rug-fysiotherapie-groningen-eline

De ervaring van Eline met fysiotherapie voor haar rug van Anouk

Ik had al een tijdje wat nek- en rugklachten na een lange tijd in het buitenland en ben daarvoor bij Anouk terechtgekomen. Ik bleek erg flexibel waardoor ik meer spierkracht nodig had om terugkomende klachten te voorkomen. De ervaring met fysiotherapie... Lees verder

17 januari 2024
ervaring-sportfysiotherapie-groningen-fysioportief-leon

De ervaring van Jorrit met het sportfysiotherapie van Leon van fysiosportief

Hey Leon, alles wel? Wilde je nog laten weten, ben vorige week teruggekomen van wintersport. Vond het eerst wel weer spannend maar! 5 dagen op de piste met snowboard gemiddeld 30km per dag gedaan. Knietje heeft geen kick gegeven. Was echt... Lees verder