De ervaring van Mark met knie fysiotherapie van Frederik en Rowan

Toen ik stopte met voetballen besloot ik toch eens iemand te laten kijken naar de pijn in mijn knie. Er bleek al geruime tijd een scheur in mijn meniscus te zitten. Na een vlotte operatie belandde ik, evenals meerdere oud-teamgenoten van me, bij Frederik van fysiosportief.

De ervaring van Mark met knie fysiotherapie van Frederik en Rowan van fysiosportief

Naast het revalideren van de operatie wilde ik ook graag weer fitter zijn en weer veel kunnen sporten als ik vroeger deed. Ik deed namelijk naast voetbal ook altijd al veel aan hardlopen. Verder had ik tegen mezelf gezegd dat ik voor mijn 35ste een triatlon en een marathon gedaan moest hebben en aangezien ik nu 34 ben, kwam die leeftijd behoorlijk dichtbij.

Maar eerst dus revalideren en met behulp van de oefeningen van Frederik en Rowan ging alles voorspoedig en voelde mijn knie al vrij snel na de operatie beter. Het voelde alsof ik jaren met een mes had in mijn knie had rondgelopen en die pijn was nu weg. Ook voelde ik me elke week steeds sterker en fitter worden. Vooral de momenten dat je een grote sprong maakt in je herstel herinner ik me goed en gaven mij een extra boost. Daarnaast gaf me dat ook verandering van mindset, want je gaat nu eenmaal gauwer sporten als er iemand op je wacht. Nu sport ik weer minimaal 3x per week.

Maar vanaf dat moment begon pas het echte werk, met het uitbreiden van zwaardere of moeilijkere oefeningen in zowel kracht, uithoudingsvermogen als balans. En telkens als ik aangeef dat het goed gaat, staan ze bij fysiosportief al weer klaar om extra gewichten toe toevoegen aan mijn schema.

Inmiddels ben ik 9 maanden verder en heb ik mede door de begeleiding in de afgelopen maand mijn eerste 1/2 marathon gelopen en heb ik mijn eerste 1/8 triatlon volbracht. Een hele grote mijlpaal voor mij, die ik door de goede begeleiding hebben kunnen behalen. Nu zijn de gestelde doelen toen ik begon met revalideren grotendeels behaald, echter is er nog ruimte voor verbetering en is er al weer een volgend doel gesteld. Een triatlon op de Olympische afstand volbrengen. Dus voor nu blijf ik nog 3 maanden hard trainen bij fysiosportief aan mijn verdere herstel zodat ik alles eruit kan halen.

Lees meer ervaringen bij fysiosportief

Elke dag weer doen wij flink ons best om iedereen die voor ons kiest zo goed en zo snel mogelijk weer vrijuit te laten bewegen. Hierbij kunnen wij veel leren van jou! Daarom vragen wij actief na hoe je onze behandeling ervaart. Soms is een ervaring zo mooi, dat we graag het hele verhaal vertellen.

07 juni 2024
nek-fysiotherapie-ervaring-fysiosportief-wybren-bart

De ervaring van Wybren met fysiotherapie voor zijn nek van Bart van fysiosportief

Bart, heel erg bedankt voor je behandelingen ter voorbereiding op mijnIronman. Het heeft zeker bijgedragen aan het eindresultaat! Het is gelukt om te finishen, heb er in totaal 11 uur en 50 minuten over gedaan. Iets langer dan gehoopt,... Lees verder

09 mei 2024
ervaring-fysiosportief-wintersport-fysio-groningen

De ervaring van Louisa met fysiotherapie voor haar knie van Jelke van fysiosportief

In maart 2023 had ik na een harde val met skiën een flink letsel van mijn linker knie opgelopen: een gescheurde voorste kruisband, gescheurde mediale knieband en twee kleine breuken. Ik was net afgestudeerd en zou 2 maanden later... Lees verder