FYSIOTHERAPEUT FREDERIK SIKKEMA

Hoi! Mijn naam is Frederik Sikkema, werkzaam sinds 2016 bij fysiosportief als algemeen fysiotherapeut met een voorliefde voor orthopedische casuïstiek.

Voor mijn studie Fysiotherapie aan de Hanzehogeschool in Groningen heb ik Nederlands Recht gestuurd aan de RUG, ook in Groningen. Na het behalen van deze bachelor heb ik besloten om een switch te maken en heb me vervolgens ingeschreven voor de studie Fysiotherapie.

Ik heb altijd al veel affiniteit gehad met sport en gezondheid. Op jonge leeftijd ben ik begonnen met voetbal, dat ik op mijn veertiende verruild heb voor tennis. In mijn studententijd heb ik veel aan kickboksen en squashen gedaan. Dit doe ik tegenwoordig nog steeds, afgewisseld met fitness in de sportschool.

Hier ligt ook meteen mijn passie. Ik houd ervan om mensen met (sport)blessures er weer 100% bovenop te helpen, en dan het liefst met nog een beetje extra. Als een patient mij vertelt dat hij nog nooit zoveel heeft kunnen squatten, ook niet voor de operatie, maakt dat mijn dag. Ik houd ervan om mensen te leren hoe ze het beste om kunnen gaan met hun blessure, en dat ze zelf leren begrijpen wat het nut is van bepaalde oefeningen en waarom ze deze doen. Iemand die weet waarom hij iets doet, houdt het veel langer vol dan iemand die dat niet weet, is mijn ervaring.

frederik-fysiotherapeut-fysiosportief-groningen
fysiostherapeut-frederik-fysiosportief-groningen
echografie-fysiotherapie-groningen-2
frederik-fysiotherapeut-fysiosportief-groningen
fysiostherapeut-frederik-fysiosportief-groningen
echografie-fysiotherapie-groningen-2

In 2018 heb ik samen met mijn collega Leon Meijer KNIEsportief opgericht. Wij merkten dat we beiden veel met orthopedische knie-casuistiek bezig waren, en besloten om dit te gaan bundelen in een team gericht op het behandelen van alle klachten en revalidatie rondom de knie. Dit bevalt tot op heden erg goed. Juist het feit dat je in een klein team op hoog niveau en een korte lijn met orthopedie aan het Martini Ziekenhuis en UMCG samenwerkt maakt dat de geleverde zorg wordt geoptimaliseerd.

In 2021 zijn Leon en ik gestart met het oprichten van SCHOUDERsportief. Ook bij de schouder is er namelijk vaak sprake van traumatisch letsel, wat op orthopedische wijze behandeld kan worden. En dit past weer precies in mijn straatje. Een revalidatietraject van begin tot eind kunnen begeleiden, en zien hoe iemand zicht ontwikkelt van bijvoorbeeld een persoon met een arm in een mitella met moeite om zijn of haar veters te strikken naar iemand die met volle kracht een bal van 10 kilo op de grond aan het smijten is, zorgt ervoor dat ik plezier heb in mijn werk.

Tot slot houd ik me bezig met echografie van de KNIE en de SCHOUDER. Voor pees-gerelateerde letsels kan dit een handig middel zijn om snel de diagnostiek rond te krijgen.

Ervaringen bij onze fysiotherapeut Frederik

  • ” De communicatie is bijzonder helder. Ik heb een zeer hinderlijk overbelasting aan de peesplaat en het herstel verloopt bijzonder taai. Frederik toets steeds het verloop en biedt alternatieven aan voor behandeling. Ik weet steeds waar ik aan toe ben.”
  • “Eerlijkheid en realiteit aangeven van het herstel! Op een enthousiaste en stimulerende manier de patiënt tot het uiterste te laten gaan!”
  • “geduld, vakmanschap en kennis”

 

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN MET FREDERIK