FYSIOSPORTIEF VOOR FIETSERS IN GRONINGEN

Vind jij het leuk om met een groep vrienden een gezellig rondje te rijden? Wil jij comfortabel een toertocht uitfietsen? Of zelfs deelnemen aan een wedstrijd? Onze fysiotherapeut Dannie begrijpt maar al te goed hoe mooi fietsen is.

Dannie fietst zelf al jaren en begeleidt ook al die tijd al wielrenners. Ook jou helpt hij graag met de unieke combinatie van zijn eigen ervaring, aangevuld met fysiotherapie, bikefits, trainingsbegeleiding en sportmassage.

bikefit-fysiotherapeut-groningen-fysiosportief
fiets-fysio-groningen-fysiosportief
bikefit-fysiotherapeut-groningen-fysiosportief
fiets-fysio-groningen-fysiosportief

Bikefit

Merk je soms rek of druk op lichaamsdelen tijdens het fietsen? Een correcte fietsafstelling fiets niet alleen beter, het voorkomt ook blessures. Wij optimaliseren je fietshouding en zijn daarin uniek ten opzichte van een reguliere fietsmeting. Als fysiotherapeut houden wij hierbij namelijk zowel rekening met je lichamelijke kenmerken, als met je sportieve wensen. Vertel ons wat je met het fietsen wilt bereiken, hoe het komt dat je jouw houding wilt optimaliseren en wat voor fiets je hebt, dan helpen wij je bij het één worden met je fiets.

 

Ervaringen met fysiotherapie voor wielrenners bij onze fysiotherapeut Dannie

“Inmiddels twee keer een bikefit ondergaan bij Dannie (twee verschillende fietsen). Twee maal zeer goed advies op basis van metingen en parate kennis. Nooit meer gefietst met pijntjes of vervelende zitposities. Zeker een aanrader wanneer je je positie op de fiets wil verbeteren (preventief) of last hebt. Daarnaast ook altijd zeker gezellig!”

“Bikefit bij Dannie gehad. Steekwoorden: Grondig, kundig, weet wat hij doet, neemt de tijd. Geeft goede adviezen/tips. Een wereld van verschil t.o.v. voor de bikefit. Fiets past nu goed bij m’n postuur, houding veel comfortabeler en dat komt mijn prestaties merkbaar ten goede.”

Inspanningstest

Met de inspanningstest bepalen we met wetenschappelijk onderbouwde methodes hoe goed jouw duurvermogen ontwikkeld is en bepalen we je omslagpunt (FTP). We meten je lactaat tijdens de test via een prikje in je oorlel en bepalen je hartslag- en vermogenszones. Met deze informatie weet je hoe fit je bent, waar je staat ten opzichte van je leeftijdsgenoten en de profs, en kan je doelgerichter trainen om beter te worden. Je krijgt een uitgebreid testrapport met je trainingszones en trainingsadviezen. Na de test lichten we het rapport toe en kan je direct doelgericht aan de slag! Wil je begeleiding op het gebied van training? Dat kan.

Trainingsschema en persoonlijke begeleiding

Je begint net met fietsen en weet niet hoe je moet trainen. Je fietst al langer maar je wordt maar niet beter. Of je hebt met je vrienden afgesproken om de Alpe ‘d Huzes of Strade Bianche te gaan fietsen maar bent nog lang niet fit. In al deze gevallen kan een goed trainingsschema met persoonlijke begeleiding er voor zorgen dat jij op een verantwoorde manier op tijd fit bent voor jouw doel. Wij bieden geen standaard schema’s maar kijken per persoon wat er nodig is qua begeleiding. Vraag Dannie naar de mogelijkheden voor een advies en voorstel op maat.

Sportmassage

Wanneer je regelmatig fietst, dan hebben je spieren het zwaar te verduren. Na een training moeten ze afvalstoffen afvoeren en voedingsstoffen aanleveren om optimaal te kunnen herstellen. Een sportmassage versnelt dit proces en voorkomt daarnaast ophopingen van afvalstoffen in de spieren. Hierdoor herstel je sneller en verzuur je niet tijdens een sprintje met je fietsmaten.

Fysiotherapie

Naast alle diensten hierboven hebben wij de expertise in huis om alle blessureleed te behandelen. Blessures die door het wielrennen ontstaan, zijn een veel voorkomende reden waardoor het fietsen minder leuk wordt. Maar ligt het nu aan je lichamelijke mogelijkheden, je trainingsopbouw, je materiaal, of je houding?

Doordat Dannie zowel fysiotherapeut als wielrenner is, onderzoekt hij al deze punten en kan gemakkelijk een verband leggen tussen deze verschillende onderdelen. Hierdoor levert hij een complete behandeling die blijvend resultaat geeft.

 

DEZE FYSIOTHERAPEUT HELPT JOU MET FYSIOSPORTIEF VOOR WIELRENNERS:

MAAK JE AFSPRAAK VOOR FYSIOSPORTIEF VOOR WIELRENNERS