fysiosportief werkt samen met Handtherapie Groningen

Handtherapeuten zijn gespecialiseerd in de behandeling van hand-, pols- en armklachten. Ook begeleiden zij het revalidatietraject na een operatie aan arm/hand, maar behandelen ook conservatief, dat is een behandeling zonder operatie.

De behandeling loopt uiteen. Je kan bijvoorbeeld denken aan spalken, oefentherapie, wondverzorging, littekenbehandeling, krachttraining, adviseren over hulpmiddelen, houding en beweging – ergonomie- en advies over handgebruik bij hobby’s en dagelijkse activiteiten. Tenslotte meet een handtherapeut ook voor en na een operatie de voortgang en kwaliteit van de behandeling door middel van vragenlijsten en functionele testen.

Fysiotherapie voor hand- en polsklachten door fysiosportief en Handtherapie Groningen

Bij fysiosportief komen geregeld mensen langs met klachten aan hun hand, vingers of pols. Denk hierbij aan carpaal tunnel syndroom, polsklachten, artrose in hand en pols, dupuytren, peesontstekingen, overbelasting enzovoorts. Voor sommige van deze klachten is een goede samenwerking met een handtherapeut erg belangrijk. Daarom werken wij daar waar nodig samen met Handtherapie Groningen die ook nog eens in dezelfde straat zit! 

Handtherapie Groningen helpt mensen met klachten om hun handen weer zo goed mogelijk te gebruiken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan musici, die bijzonder snel en gericht met hun vingers moeten werken, of sporters die hoge eisen stellen aan hun handfunctie. Elk traject is uniek en een uitdaging.

fysiosportief werkt veel met Elise en haar collega’s samen, om jou op die manier zo snel en compleet mogelijk te kunnen helpen.

Wil je weten hoe fysiosportief en Handtherapie Groningen jou kunnen helpen?

Lees meer over de samenwerkingen van fysiosportief

2 weten meer dan 1. En hoe leuk is het om als fysiotherapeut af en toe even de behandelkamer uit te gaan en samen een revalidatie te begeleiden of een mooi plan te bespreken?! Daarom werken we graag samen. Bijvoorbeeld met andere fysiotherapeuten, medisch specialisten en sportverenigingen.

17 juli 2024
fysio-rutger-van-der-veen-fysiosportief-groningen-

Maak kennis met Rutger, voetballer en fysiotherapeut bij fysiosportief

Fysiotherapie is mensenwerk. Daarom stellen we ons graag aan je voor. Mijn naam is Rutger van der Veen en ben sinds kort werkzaam bij fysiosportief. Daarnaast, ben ik ook als fysiotherapeut werkzaam bij de KNVB jeugd. Daar werk ik met enthousiaste/getalenteerde voetballers. Zelf... Lees verder

12 juli 2024
aanhoudende-pijn-chronisch-fysio-groningen-fysiosportief

Lotte en Laurens beantwoorden 5 vragen over fysiotherapie voor aanhoudende pijn

Hallo, wij zijn Lotte en Laurens, psychosomatisch fysiotherapeut en fysiotherapeut bij fysiosportief. Wij zijn geïnteresseerd in de wederzijdse invloed van de mentale en de fysieke gesteldheid van de mens. En wij vinden het belangrijk om verder te kijken dan alleen je bewegingsprobleem.... Lees verder