Fysiotherapie voor je Knie in Groningen

Heb je pijn bij het bewegen van je knie? Of voelt je knie instabiel? Dagelijks onderzoeken en behandelen wij mensen met knieklachten die op deze twee problemen terug te voeren zijn. Je knie is de verbinding tussen je bovenbeen en onderbeen en zorgt dat deze kunnen buigen en strekken. De knieschijf is een los stukje bot dat een katrol vormt voor de spieren en pezen die uw knie strekken. Tijdens beweging en vooral tijdens sporten moet jouw knie in alle houdingen zowel flexibel als stabiel zijn. Bovendien krijgt het veel kracht te verwerken bij de afzet en landing van uw lichaam.

Heb je een matige pijn op een specifieke plek bij je knie? En kun je je niet herinneren dat je een verkeerde beweging met je knie gemaakt hebt? Waarschijnlijk heb je dan een knieblessure door overbelasting. Dit kan komen door een ongelijke belasting, of door een verandering in het gebruik van jouw knie. Bijvoorbeeld wanneer je anders bent gaan sporten. Gelukkig is er hierbij geen schade aan je knie en kunnen wij je snel helpen met het optimaliseren van jouw houding en bewegingen en met concreet advies over je sportschema.

Heb je wel een verkeerde beweging gemaakt? Of zelfs een reactie zoals een zwelling bij je knie gemerkt? Dan is het mogelijk dat een onderdeel van jouw knie beschadigd is. Zijn je kniebanden, of kruisbanden opgerekt? Dan is je knie minder stabiel. Is het kraakbeen van je knie beschadigd? Dan beweegt je knie minder soepel en voelt pijnlijk. Daarom onderzoeken wij eerst waar en in welke mate je knie beschadigd is.

Problemen met de stabiliteit van je knie kunnen wij oplossen met ons geprotocolleerde revalidatietraject voor knieklachten. Gebaseerd op de nieuwste inzichten van knieklachten en naar keuze individueel, of in een groep.

Heb je aanvullend onderzoek nodig? Loop je bijvoorbeeld al langer met knieklachten? Zijn deze al eerder behandeld en wil je een second opinion? Op basis van onze jarenlange ervaring helpen wij regelmatig mensen die ons deze vragen stellen. Wij doen aanvullend onderzoek met Echografie en hebben een directe samenwerken met sportartsen. Zodat je op korte termijn duidelijkheid hebt over jouw knieklacht.

Fysiotherapie voor je Knie van fysiosportief Groningen

Deze Fysiotherapeuten helpen jou met Fysiotherapie voor je Knie