Hoe werkt fysiotherapie op afstand?

Op maandagavond 23 maart heeft het kabinet extra maatregelen ingesteld om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Ook heeft onze beroepsgroep het KNGF haar advies aangescherpt. Wij volgen dit advies. Daarom kunnen wij je van woensdag 25 maart tot maandag 6 april alleen helpen met fysiotherapie op afstand. Omdat dat natuurlijk best gek klinkt, leggen we je graag uit hoe dat werkt!

Je fysiotherapeut neemt contact met je op
Hij bespreekt hoe het met je gaat en of fysiotherapie op afstand je kan helpen om weer vrijuit te bewegen. Is dat zo? Dan plannen jullie samen een afspraak en hoor je hoe jij je hierop kan voorbereiden.

Je behandeling fysiotherapie op afstand
Je fysiotherapeut belt je op de afgesproken datum en tijd op via telefoon, of via een beveiligde videoverbinding. Samen bespreken jullie wat je klachten zijn en op welke momenten je hier bijvoorbeeld het meest last van hebt.

Met deze informatie bepaalt je fysiotherapeut of en hoe hij je kan helpen met fysiotherapie op afstand. Hij geeft je bijvoorbeeld advies wat je zelf kan doen om je klachten te verminderen, of hij stuurt je een persoonlijk oefenprogramma met afbeeldingen en video’s. Zo kan jij direct actief aan de slag met je herstel!

Natuurlijk zijn we benieuwd naar het effect van je behandeling. Daarom maken we een vervolgafspraak om je voortgang te bespreken en onze adviezen en oefeningen daarop aan te passen.

Kunnen je problemen niet opgelost worden met fysiotherapie op afstand, of houden ze aan?
Dan overleggen we met je wat we binnen de actuele richtlijnen van het RIVM en onze beroepsgroep nog meer voor je kunnen doen.

Heb je een aanvullende verzekering voor fysiotherapie?
Dan wordt onze fysiotherapie op afstand op dezelfde manier vergoed als een behandeling fysiotherapie in onze praktijk.

Wil je meer informatie of een afspraak voor fysiotherapie op afstand?

Voorkom de verspreiding van het coronavirus.
Lees hier de aanpassingen in onze praktijkvoering

19 november 2020
ervaring-henk-fysiosportief-fysiotherapie-groningen

De ervaring van Henk bij fysiosportief

Lieve Marle en Merel, Begin november begonnen wij met ons drieën, maar vooral mijn avontuur. Met als doel om mij fysiek maar vooral mijn rechterbeen zo sterk mogelijk te krijgen voor dat ik geopereerd zal worden voor een nieuwe knie want er wordt gezegd hoe beter je... Lees verder

19 november 2020
vergoeding-fysiotherapie-2021-informatie-fysiosportief

In 4 stappen je vergoeding fysiotherapie voor 2021 kiezen

Ieder najaar kun je je zorgverzekering aanpassen, of overstappen naar een andere zorgverzekeraar. Een wijziging is snel geregeld. Maar welke wil je maken? Weet jij bijvoorbeeld hoeveel fysiotherapie jij per jaar nodig hebt? Ga je dit zelf betalen, of wil je je hiervoor verzekeren? En... Lees verder