Hoe werkt fysiotherapie op afstand?

Heb je fysiotherapie nodig, maar kun je onze praktijk niet bezoeken vanwege onze aanpassing om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen? Dan helpen wij je met fysiotherapie op afstand. Omdat dat natuurlijk best gek klinkt, leggen we je graag uit hoe dat werkt!

Je fysiotherapeut neemt contact met je op
Hij bespreekt hoe het met je gaat en of fysiotherapie op afstand je kan helpen om weer vrijuit te bewegen. Is dat zo? Dan plannen jullie samen een afspraak en hoor je hoe jij je hierop kan voorbereiden.

Je behandeling fysiotherapie op afstand
Je fysiotherapeut belt je op de afgesproken datum en tijd op via telefoon, of via een beveiligde videoverbinding. Samen bespreken jullie wat je klachten zijn en op welke momenten je hier bijvoorbeeld het meest last van hebt.

Met deze informatie bepaalt je fysiotherapeut of en hoe hij je kan helpen met fysiotherapie op afstand. Hij geeft je bijvoorbeeld advies wat je zelf kan doen om je klachten te verminderen, of hij stuurt je een persoonlijk oefenprogramma met afbeeldingen en video’s. Zo kan jij direct actief aan de slag met je herstel!

Natuurlijk zijn we benieuwd naar het effect van je behandeling. Daarom maken we een vervolgafspraak om je voortgang te bespreken en onze adviezen en oefeningen daarop aan te passen.

Kunnen je problemen niet opgelost worden met fysiotherapie op afstand, of houden ze aan?
Dan overleggen we met je wat we binnen de actuele richtlijnen van het RIVM en onze beroepsgroep nog meer voor je kunnen doen.

Heb je een aanvullende verzekering voor fysiotherapie?
Dan wordt onze fysiotherapie op afstand op dezelfde manier vergoed als een behandeling fysiotherapie in onze praktijk.

Wil je meer informatie of een afspraak voor fysiotherapie op afstand?

Voorkom de verspreiding van het coronavirus.
Lees hier de aanpassingen in onze praktijkvoering

10 maart 2020
corona-aanpassingen-fysiosportief-groningen

Voorkom de verspreiding van het coronavirus

Om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen, voeren wij een aantal aanpassingen door in onze praktijkvoering. Deze maken wij bekend op deze nieuwspagina. Wij baseren onze aanpassingen op het advies van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Het RIVM monitort de verspreiding van het... Lees verder

05 januari 2022
fysiosportief-leukste-ervaring-december-2021.jpeg

De leukste ervaring bij fysiosportief in december 2021

Elke dag weer doen wij flink ons best om iedereen die voor ons kiest zo goed en zo snel mogelijk weer vrijuit te laten bewegen. Hierbij kunnen wij veel leren van jou! Daarom overleggen we tijdens je behandeling natuurlijk je ervaringen met jou. Ook gebruiken we een... Lees verder

20 december 2021
fysiotherapie-frozen-shoulder-podcast-fysiosportief-groningen

Luister de fysiosportief podcast over de fysiotherapie voor een frozen shoulder

Als je bij ons in behandeling bent, dan vinden wij het belangrijk om je goed te informeren. Dit doen we tijdens je behandeling en ook daaromheen. Bijvoorbeeld via onze informatiefolders en onze podcasts. In deze editie van de fysiosportief podcast ga je... Lees verder