Fysiotherapie voor je Rug in Groningen

Je hebt het vast wel eens meegemaakt. Pijn in je rug tijdens een bepaalde houding, of beweging. Bijvoorbeeld tijdens zittend werk, of het huishouden. Als fysiotherapeut behandelen wij veel van dit soort rugklachten. Hierbij merken onze cliënten en fysiotherapeuten de effectiviteit van een actieve behandeling, met speciale aandacht voor de de activiteiten van het dagelijks leven.

Uit onderzoek blijkt dat 60-90% van de Nederlandse bevolking wel eens last van rugklachten  heeft. Heb je eenmaal pijn in je rug? Dan ben je in 35% van de gevallen na 12 weken nog niet klachtenvrij. Bij werkende mensen zorgt rugpijn in 10% van de gevallen tot verzuim. Tenslotte blijken zelfs 75% van de rugklachten zich binnen 1 jaar tijd te herhalen.

Rugklachten komen dus regelmatig voor, duren vaak lang en hebben een grote kans op herhaling. Fysiotherapie kan de kans op rugklachten verkleinen en je leren met je klachten om te gaan. Daarbij is sterk bewijs dat actieve oefentherapie een meer en blijvend effect heeft ten opzichte van andere behandelvormen zoals het mobiliseren van gewrichten of vormen van elektrotherapie. Vooral wanneer je regelmatig terugkerende, of landurige rugklachten hebt. Daarom hebben wij een specifiek revalidatietraject voor rugklachten ontwikkeld.

Het revalidatietraject is gericht op de houdingen en bewegingen die je tijdens jouw eigen dagelijks leven uitvoert. Hierdoor is het geschikt voor vrijwel alle vormen van rugklachten. Of je klachten nu nieuw voor je zijn, of al langer aanhouden. Of de lichamelijke oorzaak bekend is, of niet.

Samen met jou versterken we de controle, de beweeglijkheid en de stabiliteit van je rug. Daarbij leer je voor jou belangrijke houdingen en bewegingen makkelijker uit te voeren. Zo bereikt je een toename van je bewegingsvrijheid en een afname van uw rugklachten en de kans dat deze terugkomen.

Je kunt wekelijks starten met het aanpakken van jouw rugklachten. Hierbij kun je kiezen voor oefening in groepsverband, om zo ervaringen uit te wisselen, of individueel op momenten van je voorkeur.

Fysiotherapie voor je Rug

Intake Kennismaken en bespreken van jouw situatie en wensen.

Training In 16 trainingen gedurende 8 weken onder begeleiding van jouw eigen fysiotherapeut en op basis van je persoonlijk oefendossier de controle en kracht van je rug versterken en de houdingen en bewegingen uit jouw dagelijks leven optimaliseren.

Evaluatie Bespreking van je resultaten en de manier waarop deze bereikt zijn.

Follow up Je resultaat behouden door enige tijd na uw laatste afspraak jouw situatie te bespreken.

Resultaten procesevaluatie bij afronding Revalidatietraject Rug

  • Informatievoorziening 8,1
  • Intakefase 8,0
  • Oefenfase 8,5
  • Evaluatiefase 7,9
  • Oefenlokatie 6,9
  • Therapeuten 8,6
  • Samenwerking therapeuten 8,0
  • Materiaal 8,3
  • Toepasbaarheid 8,6
  • Bereikt resultaat 7,6

Fysiotherapie voor je Rug van fysiosportief Groningen

Deze Fysiotherapeuten helpen jou met Fysiotherapie voor je Rug