FYSIOTHERAPIE VOOR DUIZELIGHEIDSKLACHTEN VANUIT JE NEK

Wanneer je bij ons in behandeling bent, dan willen wij je goed informeren. We vertellen je graag hoe je klacht is ontstaan, wat jij er zelf aan kan doen en hoe wij je kunnen helpen. Natuurlijk doen we dit rechtstreeks tijdens je behandeling, maar ook daaromheen. Bijvoorbeeld met deze uitleg over fysiotherapie voor duizeligheidsklachten vanuit je nek.

Wat zijn duizeligheidsklachten vanuit je nek?

Duizeligheidsklachten vanuit je nek, noemen we ook wel cervicogene duizeligheid. Het is een duizeligheid die mensen vaak ervaren bij bewegingen van de nek of bij statische posities van het hoofd. 
De klachten komen vaak in episodes en kunnen minuten tot uren duren.

Wat voel je van duizeligheidsklachten vanuit je nek?

Mensen ervaren vaak klachten zoals een licht gevoel in het hoofd en een onstabiel gevoel. Deze klachten gaan vaak samen met het hebben van nekpijn of een bewegingsbeperking in de nek.

Hoe ontstaan duizeligheidsklachten vanuit je nek?

Deze vorm van duizeligheid wordt veroorzaakt vanuit de regio van de halswervels en het hoofd. De klachten kunnen ontstaan door verandering van de informatie die vanuit deze regio komt, door bijvoorbeeld verminderde bewegelijkheid, spierspanning of artrose.

Wat kan je zelf doen aan duizeligheidsklachten vanuit je nek?

Blijf je nek goed bewegen. Zorg voor afwisseling in je houdingen en vooral ook voor je hoofd en nek. Zorg voor voldoende rust en ontspanning.

Fysiotherapie voor duizeligheidsklachten vanuit je nek?

De behandeling van cervicogene duizeligheid richt zich meestal op de regio van de nek.
Omdat deze duizeligheidsklachten vaak te provoceren zijn vanuit de nek ligt hier vaak ook de oplossing. Vaak zien we dat de klachten verminderen door deze interventies. Ook het in kaart brengen van andere factoren zoals stress en spanning kan helpen om de klachten te verminderen. De duizeligheid fysiotherapeuten van fysiosportief helpen je hier graag mee.