FYSIOTHERAPIE VOOR HOOFDPIJNKLACHTEN

Wanneer je bij ons in behandeling bent, dan willen wij je goed informeren. We vertellen je graag hoe je klacht is ontstaan, wat jij er zelf aan kan doen en hoe wij je kunnen helpen. Natuurlijk doen we dit rechtstreeks tijdens je behandeling, maar ook daaromheen. Bijvoorbeeld met deze uitleg over fysiotherapie voor hoofdpijnklachten.

Wanneer krijg je hoofdpijnklachten?

Er zijn veel verschillende soorten hoofdpijn (meer dan 200) en daarom is het heel lastig om te weten wanneer en waarom je hoofdpijnklachten krijgt. Meer dan 90% van de mensen krijgt eens in hun leven hoofdpijn. Elke hoofdpijn heeft andere triggers die de klacht kan laten opspelen en soms is het ook onduidelijk waarom dit gebeurt. Daarnaast zit er veel verschil in gradatie en frequentie van deze pijn. Bij meer dan 60% van de gevallen is er naast hoofdpijn ook sprake van nekpijn.

Volgens The International Headache Society(IHS) en het NHG wordt hoofdpijn onderverdeeld in primaire en secundaire vormen van hoofdpijn. Spierspanningshoofdpijn, migraine, clusterhoofdpijn, hoofdpijn door over gebruik van medicatie en cervicogene hoofdpijn worden hieronder verder toegelicht.

Waarom kies je bij hoofdpijnklachten voor een hoofdpijn fysiotherapeut?

Door de diversiteit in hoofdpijn is het belangrijk om goed te achterhalen wat voor hoofdpijn jij hebt. Om deze reden wordt bij elk persoon met hoofdpijn een uitgebreide intake gedaan waarbij de screening en anamnese (vragengesprek) centraal staan. De informatie uit de screening en anamnese zijn leidend in het bepalen van de juiste zorg. Na de anamnese wordt het lichamelijk onderzoek gedaan om te kijken welke behandelbare grootheden jij als individu hebt.

Je fysiotherapeut zal met je bespreken welke behandelmethoden kunnen zorgen voor een afname van je klachten. Hierbij wordt de prognose besproken en kan je samen sparren met de therapeut over een gewenst behandelplan. Jij bent hier zelf ook een belangrijk onderdeel van. De effectiviteit van de behandeling komt namelijk voort uit de inzet van zowel therapeut als patiënt.

Omdat wij meerdere hoofdpijn fysiotherapeuten in dienst hebben, zorgen wij ervoor dat de wachttijden zo minimaal mogelijk zijn. Hierbij is ons doel om te zorgen dat wij samen jou hulpvraag gaan realiseren.