FYSIOTHERAPIE VOOR OUDEREN IN GRONINGEN

Ouder worden komt helaas met gebreken. Maar dit willen wij wel zo lang mogelijk uitstellen of vertragen. Fysiotherapie kan daarbij een grote rol spelen!

Merkt u dat u stijver wordt, uw gewrichten pijnlijker of dat uw kracht achteruitgaat?

Fysiotherapie oefeningen die afgestemd zijn op uw doelen en uw mogelijkheden kunnen helpen bij het verbeteren van uw mobiliteit, het vergroten van uw spierkracht en het verlichten van uw pijn.

Bent u bang om te vallen?

Valincidenten zijn een veel voorkomend probleem voor ouderen. Valpreventie kan helpen voor ouderen die al meerdere valincidenten hebben gehad maar ook voor ouderen die nog niet zijn gevallen en dit juist willen voorkomen. Door middel van specifieke oefeningen die gericht zijn op het verbeteren van de balans en stabiliteit maar ook advies in hulpmiddelen, kan fysiotherapie voor ouderen u helpen om uw evenwicht te bewaren en het risico op vallen te verminderen.

Heeft u een chronische aandoening?

Fysiotherapie kan ook een belangrijke rol spelen bij chronische aandoeningen die vaak voorkomen bij ouderen, zoals een beroerte, COPD, artrose, parkinson en chronische pijn. Aan de hand van verschillende technieken, zoals educatie, mobilisaties en oefentherapie kan fysiotherapie helpen voor inzicht in het ziektebeeld, het verminderen van pijn en het verbeteren van uw algehele kwaliteit van leven.

Al met al is fysiotherapie een waardevolle toevoeging voor het welzijn van de oudere. Met het uiteindelijke doel om de oudere in het dagelijkse leven zo zelfstandig mogelijk te houden.

Fysiotherapie voor ouderen van fysiosportief Groningen

DEZE FYSIOTHERAPEUT HELPT U MET FYSIOTHERAPIE VOOR OUDEREN:

MAAK UW AFSPRAAK VOOR FYSIOTHERAPIE VOOR OUDEREN