Fysiotherapie voor wielrennen

Vind jij het leuk om met een groep vrienden een gezellig rondje te rijden? Wil jij comfortabel een toertocht uitfietsen? Of zelfs deelnemen aan een wedstrijd? Onze fysiotherapeut Dannie Snijder begrijpt maar al te goed hoe mooi fietsen is. Hij fietst zelf al jaren en begeleidt ook al die tijd al wielrenners. Ook jou helpt hij graag met de unieke combinatie van zijn eigen ervaring, aangevuld met fysiotherapie, fietspositie optimalisering, trainingsbegeleiding en sportmassage.

Wil je meer resultaat uit de trainingen die je doet? Bijvoorbeeld voor een lekker ritje door het Groninger land, een uitdagende toertocht, of het winnen van wedstrijden. Dannie’s begeleiding helpt je hierbij met een persoonlijk programma. Tijdens een vrijblijvende kennismaking bespreken wij je wensen, ervaring, gezondheid en beschikbare tijd. Op basis daarvan doen wij je een voorstel voor je persoonlijke begeleiding.

Ga je samen met je fietsmaten aan een wielerevenement meedoen? Of wil je een sportieve dag met je collega’s? Dan organiseren wij voor jullie een mooie fietsclinic of zelfs een fietstrainingskamp in Portgual.

Optimalisering van je fietshouding
Merk je soms rek of druk op lichaamsdelen tijdens het fietsen? Een correcte fietsafstelling fiets niet alleen beter, het voorkomt ook blessures.
 Wij optimaliseren je fietshouding en zijn daarin uniek ten opzichte van een reguliere fietsmeting. Als fysiotherapeut houden wij hierbij namelijk zowel rekening met je lichamelijke kenmerken, als met je sportieve wensen. 
Vertel ons wat je met het fietsen wilt bereiken, hoe het komt dat je jouw houding wilt optimaliseren en wat voor fiets je hebt, dan helpen wij je bij het één worden met je fiets.

Sportmassage voor wielrenners
Wanneer je regelmatig fietst, dan hebben je spieren het zwaar te verduren. Na een training moeten ze afvalstoffen afvoeren en voedingsstoffen aanleveren om optimaal te kunnen herstellen. Een sportmassage versnelt dit proces en voorkomt daarnaast ophopingen van afvalstoffen in de spieren. Hierdoor herstel je sneller en verzuur je niet tijdens een sprintje met je fietsmaten.

Fysiotherapie voor wielrenners
Naast alle diensten hierboven hebben wij de expertise in huis om alle blessureleed te behandelen. Blessures die door het wielrennen ontstaan, zijn een veel voorkomende reden waardoor het fietsen minder leuk wordt. Maar ligt het nu aan je lichamelijke mogelijkheden, je trainingsopbouw, je materiaal, of je houding?

Doordat Dannie zowel fysiotherapeut als wielrenner is, onderzoekt hij al deze punten en kan gemakkelijk een verband leggen tussen deze verschillende onderdelen. Hierdoor levert hij een complete behandeling die blijvend resultaat geeft.