HAND EN POLS FYSIOTHERAPIE IN GRONINGEN

Heb je een tintelend, doof gevoel in je hand? Heb je minder controle over de aansturing en kracht van jouw vingers? Of heb je onlangs een ongeluk gehad waarbij je hand betrokken was? Je hebt jouw hand de hele dag nodig dus zelfs een kleine klacht aan je hand of pols kan al grote gevolgen hebben.

Kun je je namelijk een moment voorstellen in jouw actieve dagelijks leven waarop je je hand niet gebruikt? Vast niet. Daarom is je hand zo gebouwd dat deze zowel beweeglijkheid heeft voor kleine bewegingen, als stevigheid voor krachtige bewegingen.

Met de onderkant van je onderarm vormen de handwortelbeentjes je polsgewricht. Daarna vormen de vijf middenhandsbeentjes de basis voor jouw vingers. Welke bestaan uit veertien vingerkootjes. Om deze gewrichten gecoördineerd en krachtig te laten bewegen, heeft je hand tenslotte veel verschillende zenuwen, banden en spieren.

 

Omdat je handen het eindpunt van je lichaam zijn, is het mogelijk dat onderweg een zenuw of bloedvat bekneld raakt. Bijvoorbeeld door een verkeerde houding of een zwelling door overbelasting. Beknelling kan een doof en tintelend gevoel geven in je hand. Klachten met deze oorzaak zijn in een onderzoek duidelijk te vinden.

Heb je een ongeluk gehad waarbij je je opgevangen heeft met je handen? Hierbij kan schade zijn ontstaan aan je pols of  je hand. Meestal ben je dan al bij het ziekenhuis geweest en anders kunnen wij met echografisch onderzoek bepalen of dit alsnog nodig is. Een ondersteunende brace kan het herstel bevorderen en een tijdige start met oefeningen zorgt dat je je hand goed kunt blijven gebruiken.

Heb je geen ongeluk gehad en naast klachten rond je hand, ook klachten in je arm en nek? Dan is het mogelijk dat je klachten ontstaan zijn door het herhaaldelijk uitvoeren van dezelfde bewegingen. Wij zijn dan benieuwd of we in jouw lichaam een duidelijke oorzaak van je klachten kunnen vinden. Is dit niet het geval? Dan kunnen zaken als je werkhouding en stress een grote rol spelen. In dat geval ondersteunen de behandeling met duidelijke objectieve meting van jouw klachten de manier waarop je hiermee omgaat.

Hand en Pols Fysiotherapie van fysiosportief Groningen

DEZE FYSIOTHERAPEUTEN HELPEN JOU MET HAND EN POLS FYSIOTHERAPIE:

MAAK JE AFSPRAAK VOOR HAND EN POLS FYSIOTHERAPIE

Optioneel. Hiermee kunnen wij je alvast invoeren in onze administratie.
Optioneel. Hiermee kunnen wij je alvast invoeren in onze administratie.
Optioneel. Hiermee kunnen wij je alvast invoeren in onze administratie.