TEAM VAN HARDLOOP FYSIOTHERAPEUTEN VAN FYSIOSPORTIEF GRONINGEN

Jouw vaste rondje door het stadspark, wekelijks met je loopgroep, af en toe een georganiseerde loop en natuurlijk de 4 mijl. Uit eigen ervaringen weten wij hoe heerlijk het is om vrijuit te kunnen lopen. Maar kun je met dat pijntje nou doorlopen of niet? Train je niet te zwaar? En zorgt jouw looptechniek niet voor blessures? Dagelijks behandelen wij zowel recreatieve als prestatiegerichte hardlopers en daarom weten wij dat jij regelmatig met dit soort vragen loopt.

Hallo, wij zijn Dannie, Demi, Valerie, Anouk en Marle en helpen je hier heel graag bij! Onze eigen ervaringen en specifieke kennis gericht op hardloopblessures, hebben we samengebracht in een team van hardloopfysiotherapeuten binnen fysiosportief. Samen met partners zoals een hardloopspeciaalzaak, een sportpodoloog en een aantal sportartsen helpen wij jou met het voorkomen en oplossen van hardloopblessures.

hardloop-fysiotherapeuten-groningen-fysiosportief
runx-groningen-fysiosportief-groningen-samenwerking
hardloop-fysiotherapeuten-groningen-fysiosportief
runx-groningen-fysiosportief-groningen-samenwerking

Opbouwschema

Ben je net begonnen met hardlopen, maar vraag je jezelf af hoe je dit het beste kunt opbouwen? Een hele normale vraag voor een beginnend hardloper. Je wilt immers zo goed mogelijk en zonder risico op blessures beginnen. Maar niet elke loper is hetzelfde. Iedereen heeft een eigen looptechniek, is kleiner of groter, lichter of zwaarder. Daarom is een persoonlijk hardloopschema erg belangrijk. Met een goed en persoonlijk opbouw schema voorkom je blessures en blijf je plezier houden in het hardlopen. Ook zorgen wij bij blessures voor een alternatief hardloop-, conditie-, of krachtschema. Zodat jouw conditie op niveau blijft, maar je blessure niet verergert.

Hardloopanalyse

Veel blessures ontstaan uit een verkeerde looptechniek. Heb je wel eens nagedacht of ervaren hoe jij afwikkelt met jouw voeten? En beweeg je je armen wel genoeg tijdens het hardlopen? Of juist niet? Hoe weet je nou of jouw looptechniek goed voor jou is? Passen de schoenen die je nu draagt bij je looptechniek? Wij maken een loopanalyse voor je. Deze wordt uitgebreid gescreend en besproken. Hierna oefenen we eventuele aanpassingen op de loopband, zodat jij daarna zo ontspannen en effectief mogelijk loopt. Vaak kunnen gerichte oefeningen bijdragen aan het verbeteren van je looptechniek.

Sportmassage

Wanneer je veel hardloopt, hebben jouw spieren veel te verduren. Na een training moeten ze veel afvalstoffen afvoeren en nieuwe voedingsstoffen aanleveren om optimaal te kunnen herstellen, zodat je sterker wordt. Een sportmassage ondersteunt dit proces en voorkomt daarnaast ophopingen van afvalstoffen in de spieren, waardoor je minder kans op blessures als spierscheuringen en overbelasting hebt.

Fysiotherapie

Heb je last van pijn tijdens, of na het hardlopen? Dat is jammer, want dit maakt jouw hobby direct een stuk minder plezierig. Hardloopblessures ontstaan regelmatig om meerdere redenen zoals je trainingsschema, je techniek en jouw materiaal. Het vinden van de èchte oorzaak en het effectief oplossen daarvan, vraagt daarom de nodige ervaring. In de dagelijkse begeleiding van hardlopers van recreatief tot europees topniveau hebben onze fysiotherapeuten deze opgedaan.

De ervaring van Els met fysiotherapie voor hardlopers van Dannie van fysiosportief
“Het gaat heel goed met mijn blessure. Ik kan weer 8 kilometer hardlopen met af en toe een wandelpauze tussendoor. Ik blijf rustig opbouwen maar denk ik dat ik er wel kom zo. Ik wil je wel graag bedanken voor je goede hulp. De blessure was erg vervelend maar ik heb er mede dankzij jou wel veel van geleerd. Ik voelde me begrepen en neem je tips in de toekomst zeker mee. Dat moet voorkomen dat ik weer geblesseerd raak. Ik ga in ieder geval nooit meer 5 keer per week hardlopen…..Het is heel fijn om een fysio te hebben die snapt hoe belangrijk sporten kan zijn.”

De ervaring van Bianca met fysiotherapie voor hardlopers van Marle van fysiosportief
“Ik wilde even laten weten dat ik de 4mijl pijnvrij heb gelopen! Niet mijn snelste tijd, maar wel heel lekker om weer vooruit te kunnen–ik had in de afgelopen maanden niet langer dan 12 minuten achter elkaar kunnen hardlopen. Na de 4mijl, flink wat rust genomen, en nu weer met oefeningen en opbouwschema bezig. HEEL VEEL DANK, het leven is mooier als ik kan hardlopen. :-)”

DEZE FYSIOTHERAPEUTEN HELPEN JOU MET HARDLOOP FYSIOTHERAPIE:

MAAK JE AFSPRAAK VOOR HARDLOOP FYSIOTHERAPIE