Harmen Jan en Manon helpen de roeiers van GYAS aan een wereldtijd!

Met ruim 1200 leden is Gyas de grootste studentenroeivereniging van Nederland en ook de grootste studentensportvereniging van Groningen. Naast de borrels en feestjes, wordt er ook op hoog niveau geroeid. Onze manueel therapeuten Harmen Jan en Manon werken al lange tijd samen met GYAS en helpen hun roeiers aan een wereldtijd. In de boot én bij de vereniging!

Harmen Jan is vanaf 2016 betrokken bij deze mooie roeiclub. In 2016 begon hij daar als prof-coach voor de eerstejaars ploegen. Hij was verantwoordelijk voor de opbouw van de trainingen en zorgde voor de roei-technische lijn. Sinds 2 jaar is hij verenigingscoördinator en houdt zich daar bezig met het beleid voor het wedstrijdroeien. Bij fysiosportief ziet Harmen Jan vanwege zijn ervaring met het wedstrijdroeien en de technische kant daarvan veel roei-gerelateerde klachten. Als manueel therapeut kan hij daarin een goede ondersteuning zijn.

Manon is bij GYAS gekomen na het behandelen van Nanne Sluis (olympisch roeier in 2012 in Londen). Hij werd coach bij de eerstejaars zware mannen, waar Manon in 2015 een dag mee ging kijken op een trainingskamp in Maastricht. Gedurende de dag kwamen er steeds roeiers met blessures. Deze heeft zij toen behandeld op de kantine tafels. Vervolgens is Manon begonnen met het verzorgen van coresessies voor de hele selectie in de praktijk en zo is de samenwerking gestart.

gyas-fysiosportief-fysiotherapie-groningen

fysiosportief werkt samen met roeivereniging GYAS

Sindsdien komen wedstrijdroeiers met blessures bij fysiosportief voor hun behandeling. Manon en Harmen Jan zorgen ervoor dat ze zo snel mogelijk gezien kunnen worden en ook weer zo snel mogelijk kunnen roeien. Daarnaast zetten ze in op preventie door middel van de jaarlijkse core sessies, die voor het roeien erg belangrijk zijn.

Wil je weten hoe Harmen Jan en Manon jou kunnen helpen?

Lees meer over de samenwerkingen van fysiosportief

2 weten meer dan 1. En hoe leuk is het om als fysiotherapeut af en toe even de behandelkamer uit te gaan en samen een revalidatie te begeleiden of een mooi plan te bespreken?! Daarom werken we graag samen. Bijvoorbeeld met andere fysiotherapeuten, medisch specialisten en sportverenigingen.

17 juli 2024
fysio-rutger-van-der-veen-fysiosportief-groningen-

Maak kennis met Rutger, voetballer en fysiotherapeut bij fysiosportief

Fysiotherapie is mensenwerk. Daarom stellen we ons graag aan je voor. Mijn naam is Rutger van der Veen en ben sinds kort werkzaam bij fysiosportief. Daarnaast, ben ik ook als fysiotherapeut werkzaam bij de KNVB jeugd. Daar werk ik met enthousiaste/getalenteerde voetballers. Zelf... Lees verder

12 juli 2024
aanhoudende-pijn-chronisch-fysio-groningen-fysiosportief

Lotte en Laurens beantwoorden 5 vragen over fysiotherapie voor aanhoudende pijn

Hallo, wij zijn Lotte en Laurens, psychosomatisch fysiotherapeut en fysiotherapeut bij fysiosportief. Wij zijn geïnteresseerd in de wederzijdse invloed van de mentale en de fysieke gesteldheid van de mens. En wij vinden het belangrijk om verder te kijken dan alleen je bewegingsprobleem.... Lees verder