FYSIOTHERAPEUT & MANUEEL THERAPEUT HARMEN JAN VAN ARK

Hallo, ik ben Harmen Jan van Ark, inmiddels ben ik alweer 10 jaar werkzaam in dit mooie vak. Want in 2010 heb ik in Groningen mijn opleiding fysiotherapie in afgerond. In 2019 kwam daar de Master Musculoskeletaal bij en sindsdien ben ik ook Manueel Therapeut. Naast kennis over het functioneren van de botten en gewrichten heb ik mij tussentijds geschoold in de Anatomy Trains. Dit is meer gericht de lange spier en bindweefselverbindingen.

Ik vind het nog altijd leuk om op zoek te gaan naar de oorzaak van iemands klacht. Want soms is de plek waar het probleem wordt ervaren een gevolg van iets anders. En omdat het lichaam een grote schakelketting is zal ik, net als mijn collega Manueel Therapeuten, dan ook wat meer in de keten kijken. Dat is soms even zoeken en puzzelen. Maar als we een mogelijke oorzaak hebben gevonden dan geef ik daar graag goede uitleg over te geven. Want ik geloof dat als jij BEGRIP hebt van je klacht, je dan ook GRIP krijgt op je klacht.

Maar alleen goede diagnostiek en uitleg is niet altijd voldoende om de klacht(en) te doorbreken. Er moet ook wat gebeuren. Dat kan op verschillende manieren. Tijdens een consult zal ik proberen om de best mogelijke technieken toe te passen en aan te geven wat je er zelf aan kan doen. En als het nodig is je te verwijzen naar een collega met aanvullende kennis en kunde.

Ik zie een consult dan ook als een kans om je letterlijk en figuurlijk een duwtje de goede kant op te geven. Voel je welkom om een afspraak te maken.

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN MET HARMEN JAN

Optioneel. Noteer je voorkeuren hierboven, of selecteer deze hieronder.
Optioneel. Hiermee kan Harmen Jan je alvast invoeren in zijn administratie.
Optioneel. Hiermee kan Harmen Jan je alvast invoeren in zijn administratie.
Optioneel. Hiermee kan Harmen Jan je alvast invoeren in zijn administratie.