HEUP EN LIES FYSIOTHERAPIE IN GRONINGEN

Heb je problemen met het bewegen van je heup? Of heb je een zeurende pijn in je lies? Samen met je bekken heeft je heupgewricht een belangrijke rol bij al je dagelijkse bewegingen. Heupklachten zorgen dan ook al snel dat je niet meer vrijuit kunt bewegen. Ook hebben ze invloed op klachten in jouw onderrug of knieën. Klachten in het gebied van je heup en lies kunnen veroorzaakt worden door een aangeboren afwijking in je skelet, slijtage van je heupgewricht of een te lange of te intensieve overbelasting. Bijvoorbeeld door sport. Wij onderzoeken dan ook eerst hoe jouw klachten zijn ontstaan.

heup-lies-fysiotherapie-groningen-fysiosportief
heup-lies-fysiotherapie-groningen-fysiosportief

Heb je pijn in het gebied rond je heup?

Bijvoorbeeld je bil, lies of bovenbeen? Ben je uitgegleden? Of heb je langdurig dezelfde beweging vanuit je benen gemaakt,  zoals bij schaatsen? Dan is het mogelijk dat een spier, pees of slijmbeurs rond je heupgewricht overbelast is. Dit behandelen wij regelmatig bij atleten, voetballers en schaatsers.

Blessures aan heup en lies komen regelmatig voor bij actieve mensen. Bij onze behandeling zorgen wij daarom dat je in beweging kan blijven, maar vooral dat jouw klachten niet terugkomen. Deze blessures zijn namelijk regelmatig terugkerend. Wij combineren een behandeling van de houding en beweging van je gewrichten met een training van de stabiliteit van jouw spieren en pezen. Aanvullend adviseren wij je over uw houding bij het sporten en je trainingsschema.

Heb je slijtage in je heupgewricht?

Dan is het gladde en beschermende kraakbeen van de kop van uw bovenbeen en de kom van je bekken beschadigd. Je merkt dit doordat je heup niet meer soepel beweegt en soms pijn doet. Wij onderzoeken eerst hoe de slijtage is ontstaan. Beweeg je je gewricht volledig? Of heb je een ongelijke belasting in je houding of beweging? Op basis hiervan richten wij onze behandeling op het verbeteren van de bewegelijkheid, het verminderen van de pijn en het herstellen van de symmetrie in de belasting van jouw heup.

Heb je een heupoperatie gehad?

Dan merk je daarna direct verlichting van je klachten. Na de korte instructie in het ziekenhuis helpen wij je met een aansluitende revalidatie, zodat je zelfstandig bent in jouw dagelijks leven.

DEZE FYSIOTHERAPEUTEN HELPEN JOU MET HEUP EN LIES FYSIOTHERAPIE:

MAAK JE AFSPRAAK VOOR HEUP EN LIES FYSIOTHERAPIE