Hoe gaat het met de kruisband revalidatie van Sarèl bij fysiosportief?

Eind juni liep kickbokster Sarèl de Jong een zware knieblessure op. Tijdens een training scheurde de kruisband van haar linkerknie. Na haar operatie begon ze aan haar revalidatie bij Kniesportief van fysiosportief. Natuurlijk zijn we benieuwd hoe het inmiddels met haar kruisband revalidatie gaat.

Dit nieuws is een vervolg op ons eerste artikel van de revalidatie van Sarèl van 8 augustus. Heb je dit nog niet gelezen? Lees hier ons eerste artikel over de kruisband revalidatie van Sarél bij fysiosportief >

Op dit moment ligt Sarèl op schema in haar revalidatie van een kruisbandblessure bij sportfysiotherapeut Leon Meijer van Kniesportief. Ze gaat ervan uit dat ze volgend jaar in juni weer in de ring staat in MartiniPlaza om haar wereldtitel te verdedigen.

‘Ik kan alweer redelijk wat en begin op het punt te komen dat ik me afvraag hoe lang het nog gaat duren. Ik begin nu met sportspecifieke dingen, maar er zijn nog wel momenten dat ik de knie voel. Elke seconde van de dag ben ik ermee bezig. Bij het traplopen doet de knie nog wel zeer,’ geeft ze aan.

kruisband-revalidatie-groningen-fysiosportief-sarel

Af en toe beleeft ze angstige momenten als ze de pijn voelt in het gewricht. Om dat de kop in te drukken, heeft ze aangeklopt bij een sportpsycholoog.

‘Ik ben echt niet angstig aangelegd en ook niet bang om te vallen bijvoorbeeld. Na zes maanden revalidatie kom je in een ‘safer’ gebied, maar ik merk dat ik nu wel angstig ben. Ik heb wel een aantal keren jankend op de mat gestaan. De gedachte dat mijn knie weer scheurt, moet uit m’n hoofd. Sinds een paar weken ga ik naar een psycholoog om alles in m’n koppie op een rij te zetten. Fysiek kun je er nu wel weer staan, maar tussen de oren moet het ook goed zitten’, beseft Sarèl.

Desondanks is nu wel de tijd aangebroken om een planning te maken voor volgend jaar. Vanzelfsprekend wel met enig voorbehoud van een terugslag in het herstel. ‘Je moet er geen race van maken, maar wel een doel hebben. In juni moet het weer volle bak in MartiniPlaza. En als alles goed voelt, wil ik in april of mei mijn eerste wedstrijd weer vechten’, is ze hoopvol.

Met dank aan RTV Noord

Sarèl revalideert bij Kniesportief

Kniesportief is ons team van fysiotherapeuten die gespecialiseerd zijn in onderzoek en behandeling van knieblessures

11 juni 2024
stabiliteitstraining-fysiotherapie-groningen-fysiosportief-4

Laurens helpt je met stabiliteitsoefeningen bij fysiosportief Friesestraatweg 18-5

Dag, mijn naam is Laurens en in 2024 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut in Groningen. Ik heb altijd al een passie voor bewegen gehad en deze is al begonnen vanaf dat ik ben geboren. Sinds dat ik mij kan herinneren hou ik van... Lees verder

11 juni 2024
ervaringen-fysiosportief-fysiotherapie-groningen.001

Ervaringen bij fysiosportief Groningen zie je in deze video over 2023 van Qualiview

Elke dag weer doen wij ons best om iedereen zo goed en zo snel mogelijk weer vrijuit te laten bewegen. Hierbij kunnen wij veel leren van jou! Daarom vragen wij actief na hoe jij onze behandeling ervaart. Dit doen we natuurlijk tijdens... Lees verder