Hoe gaat het met de kruisband revalidatie van Sarèl bij fysiosportief?

Eind juni liep kickbokster Sarèl de Jong een zware knieblessure op. Tijdens een training scheurde de kruisband van haar linkerknie. Na haar operatie begon ze aan haar revalidatie bij Kniesportief van fysiosportief. Natuurlijk zijn we benieuwd hoe het inmiddels met haar kruisband revalidatie gaat.

Dit nieuws is een vervolg op ons eerste artikel van de revalidatie van Sarèl van 8 augustus. Heb je dit nog niet gelezen? Lees hier ons eerste artikel over de kruisband revalidatie van Sarél bij fysiosportief >

Op dit moment ligt Sarèl op schema in haar revalidatie van een kruisbandblessure bij sportfysiotherapeut Leon Meijer van Kniesportief. Ze gaat ervan uit dat ze volgend jaar in juni weer in de ring staat in MartiniPlaza om haar wereldtitel te verdedigen.

‘Ik kan alweer redelijk wat en begin op het punt te komen dat ik me afvraag hoe lang het nog gaat duren. Ik begin nu met sportspecifieke dingen, maar er zijn nog wel momenten dat ik de knie voel. Elke seconde van de dag ben ik ermee bezig. Bij het traplopen doet de knie nog wel zeer,’ geeft ze aan.

kruisband-revalidatie-groningen-fysiosportief-sarel

Af en toe beleeft ze angstige momenten als ze de pijn voelt in het gewricht. Om dat de kop in te drukken, heeft ze aangeklopt bij een sportpsycholoog.

‘Ik ben echt niet angstig aangelegd en ook niet bang om te vallen bijvoorbeeld. Na zes maanden revalidatie kom je in een ‘safer’ gebied, maar ik merk dat ik nu wel angstig ben. Ik heb wel een aantal keren jankend op de mat gestaan. De gedachte dat mijn knie weer scheurt, moet uit m’n hoofd. Sinds een paar weken ga ik naar een psycholoog om alles in m’n koppie op een rij te zetten. Fysiek kun je er nu wel weer staan, maar tussen de oren moet het ook goed zitten’, beseft Sarèl.

Desondanks is nu wel de tijd aangebroken om een planning te maken voor volgend jaar. Vanzelfsprekend wel met enig voorbehoud van een terugslag in het herstel. ‘Je moet er geen race van maken, maar wel een doel hebben. In juni moet het weer volle bak in MartiniPlaza. En als alles goed voelt, wil ik in april of mei mijn eerste wedstrijd weer vechten’, is ze hoopvol.

Met dank aan RTV Noord

Sarèl revalideert bij Kniesportief

Kniesportief is ons team van fysiotherapeuten die gespecialiseerd zijn in onderzoek en behandeling van knieblessures

19 februari 2024
fysiosportief-ervaring-rick-spierklachten-fysiotherapie

De ervaring met fysiotherapie voor zijn spierklachten van Rick bij Henk

Dit is voor het eerst sinds tijden dat ik terug denk aan het moment dat ik te horen kreeg dat ik de spierziekte Limb-girdle spierdystrofie heb. Het is relatief snel een onderdeel geworden van mijn dagelijkse doen en laten. Natuurlijk duurde... Lees verder

13 februari 2024
pieter-bouma-manueel-therapeut-groningen-fysiosportief

Maak kennis met Pieter, ervaren manueel therapeut bij fysiosportief

Fysiotherapie is mensenwerk. Daarom stellen we ons graag aan je voor. Mijn naam is Pieter Bouma, parttime en nog maar kort officieel werkzaam binnen fysiosportief. Naar ik verwacht kan ik met mijn 40 jarige ervaring als fysiotherapeut, manueel therapeut, echografist van spieren en... Lees verder