Kies in 4 stappen je fysiotherapie verzekering voor 2023

Ieder najaar kun je je zorgverzekering aanpassen of overstappen naar een andere zorgverzekeraar. Een wijziging is snel geregeld. Maar welke wil je maken? Weet jij bijvoorbeeld hoeveel fysiotherapie jij per jaar nodig hebt? Ga je dit zelf betalen of wil je je hiervoor verzekeren? En wat is voor jou dan de beste fysiotherapie verzekering? Wij hebben dagelijks te maken met de vergoeding van fysiotherapie en begrijpen dat het best lastig is om deze vragen te beantwoorden. Daarom helpen we je graag bij het maken van een goede keus!

Iedere zorgverzekeraar heeft namelijk zijn eigen beleid en de verschillen in verzekeringen voor fysiotherapie zijn groot. We raadden je dus aan deze te vergelijken. Je kan dan zelfs ontdekken dat het voor jou de beste keus is, om je niet te verzekeren. Maar voor je kan vergelijken, moet je wel weten hoe de vergoeding van fysiotherapie geregeld is en wat hierin voor jou belangrijk is.

Welke verzekering voor fysiotherapie heb jij nodig?

Lees de onderstaande informatie, beantwoord de 4 vragen en maak je vergelijking. Kom je er toch nog niet uit? Stel dan je vraag aan ons. Wij helpen je graag!

1. Hoeveel behandelingen fysiotherapie heb jij nodig in 2023?

Bepaal voor jezelf hoeveel behandelingen je van welke vorm van fysiotherapie nodig denkt te hebben. Sommige polissen vergoeden bijvoorbeeld minder manuele therapie dan fysiotherapie. Je kunt hiervoor een inschatting maken op basis van de zorg die je het afgelopen jaar nodig had en het risico dat je loopt op een klacht of blessure.

Sport je of beweeg je intensief? Dan is er altijd een kans dat je een blessure oploopt en fysiotherapie nodig hebt. Ook als je vaker last hebt van jouw spieren of gewrichten zul je mogelijk een beroep moeten doen op de fysiotherapeut. Een ruime dekking is in dat geval aan te raden.

2. Wat is de werkelijke vergoeding van je fysiotherapie verzekering?

Weet je hoeveel behandelingen je nodig denkt te hebben? Kijk dan of de vergoeding van een behandeling wordt gegeven in tijd, een maximum bedrag of in aantal behandelingen. Worden bijvoorbeeld maximaal 9 of 12 behandelingen vergoed? Of maximaal € 250 of € 750? Zorg ervoor dat de hoogte van de vergoeding overeenkomt met welke vorm van fysiotherapie jij nodig denkt te hebben. 

Een behandeling met de specialisatie manuele therapie of kinderfysiotherapie heeft bijvoorbeeld een ander tarief dan reguliere fysiotherapie. Denk jij gespecialiseerde fysiotherapie nodig te hebben? Dan is het verstandiger te kiezen voor een polis die vergoedt in aantal behandelingen. Weet je niet hoeveel behandelingen jij nodig hebt? dan is het wellicht beter te kiezen voor een maximum bedrag. Zo betaal je niet teveel premie of voorkom je dat je alsnog behandelingen moet betalen, terwijl je wel voldoende verzekerd bent.

3. Wil je zelf je fysiotherapeut kunnen kiezen?

Wil je door elke fysiotherapeut geholpen kunnen worden, of alleen door de therapeuten die een overeenkomst je me zorgverzekeraar hebben? Dit kies je in de polisvormen restitutie of natura.

Bij een naturapolis mag je alleen naar fysiotherapeuten die een contract hebben met jouw zorgverzekeraar. Doe je dat niet dan moet je meestal een deel van de rekening zelf betalen. Welk deel dit is staat in je polis. Bij een restitutiepolis mag je naar iedere gewenste fysiotherapeut, ongeacht of die een contract heeft met jouw zorgverzekeraar. Je hebt in dat geval dus meer keuzevrijheid. Voor 2023 hebben wij een overeenkomst met alle zorgverzekeraars afgesloten.

4. Wat is de premie van je fysiotherapie verzekering?

Weet je hoeveel behandelingen je in 2023 nodig hebt, wat de werkelijke vergoeding- en wat de keuzevrijheid van de fysiotherapie verzekering is? Vergelijk pas dan de premie die je per maand betaald. Bijvoorbeeld op websites als de Consumentenbond of Zorgwijzer

Kies je verzekering voor fysiotherapie in 2023

Wil je van zorgverzekeraar wisselen? Je kunt eenmaal per jaar van zorgverzekeraar veranderen. Zeg op tijd en in ieder geval voor 1 januari je zorgverzekering op! Misschien moet je bij je nieuwe zorgverzekeraar bijvoorbeeld een medische verklaring of gezondheidsverklaring invullen. Hou er rekening mee dat een verzekeraar je op basis van die verklaring mag weigeren. Doe je niets, dan loopt jouw bestaande verzekering gewoon door.

Stap je over? Zorg er dan voor dat je vóór 1 februari een nieuwe basisverzekering hebt afgesloten. Deze geldt dan met terugwerkende kracht vanaf 1 januari. Daarmee voorkom je een boete.

Succes met het vinden van jouw juiste verzekering voor fysiotherapie voor 2023. En als het nodig is, dan helpen we je hier graag bij!

19 april 2024
rowan-fysio-fysiosportief-groningen

Maak kennis met Rowan, crossfitter en fysiotherapeut bij fysiosportief

Fysiotherapie is mensenwerk. Daarom stellen we ons graag aan je voor. Ik ben Rowan Noble en werk sinds 2021 bij fysiosportief. Door de professionele werkwijze, het sportieve team en de ijverige patiënten voelde ik me enorm op mijn plek. In mijn vrije tijd ben... Lees verder

17 april 2024
knie-fysiotherapie-ervaring-fysiosportief-fabian

De ervaring met knie fysiotherapie bij fysiosportief van Fabian

Mijn naam is Fabian Doddema, 34 jaar oud, en ik wil graag mijn verhaal delen over mijn reis naar herstel na mijn derde kruisbandoperatie. Het is een periode geweest vol uitdagingen en overwinningen, en ik ben blij voor de steun die ik heb... Lees verder