Kinderfysiotherapie, fysiotherapie voor kinderen!

Kinderen horen behandeld te worden door professionals met de juiste kennis en competenties. Zeker als het de fysiotherapie betreft. Dit is de opinie van Kim Kant-Smits uit Den Bosch. Ze is kinderfysiotherapeut en student Fysiotherapiewetenschappen.

Je wilt het beste voor jouw kind, je zoekt dan ook naar boeken, speelgoed en sportmogelijkheden die passen bij je kind. Om te zorgen dat jouw kind het ver schopt in het leven ga je zorgvuldig op zoek naar de juiste school en als uw kind ziek is, gaat u het liefst naar een gespecialiseerde kinderarts. Dat slecht 50 procent van de kinderen die fysiotherapie nodig hebben bij een gespecialiseerde kinderfysiotherapeut terecht komen, is dan ook onbegrijpelijk. Kinderen hebben recht op de ­beste gezondheidszorg die voorhanden is en daarom zouden kinderen te allen tijde door een kinderfysiotherapeut behandeld moeten worden.

Heb jij een vraag over je kind die eens aan een kinderfysiotherapeut wilt stelen? Onze fysiotherapeut Olga is kinderfysiotherapeut en heeft zich gespecialiseerd in de begeleiding van kinderen.

Wat is kinderfysiotherapie?

Kinderfysiotherapie is een specialistische tak van de fysiotherapie. Kinderfysiotherapeuten worden in een aanvullende masteropleiding van drie of vier jaar klaargestoomd voor de specifieke behandeling en benadering van kinderen. Ook leren zij omgaan met ouders en leren samen te werken met scholen en andere kinderspecialisten. Tijdens de reguliere opleiding fysiotherapie is er geen aandacht voor het behandelen van kinderen. Algemeen fysiotherapeuten worden opgeleid om volwassenen te behandelen. Maar kinderen zijn geen mini-volwassenen en vragen om een hele andere aanpak. Deze lees je in het volledige artikel op Brabants Dagblad.

Met dank aan Brabants Dagblad

11 juni 2024
stabiliteitstraining-fysiotherapie-groningen-fysiosportief-4

Laurens helpt je met stabiliteitsoefeningen bij fysiosportief Friesestraatweg 18-5

Dag, mijn naam is Laurens en in 2024 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut in Groningen. Ik heb altijd al een passie voor bewegen gehad en deze is al begonnen vanaf dat ik ben geboren. Sinds dat ik mij kan herinneren hou ik van... Lees verder

11 juni 2024
ervaringen-fysiosportief-fysiotherapie-groningen.001

Ervaringen bij fysiosportief Groningen zie je in deze video over 2023 van Qualiview

Elke dag weer doen wij ons best om iedereen zo goed en zo snel mogelijk weer vrijuit te laten bewegen. Hierbij kunnen wij veel leren van jou! Daarom vragen wij actief na hoe jij onze behandeling ervaart. Dit doen we natuurlijk tijdens... Lees verder