Kinderfysiotherapie, fysiotherapie voor kinderen!

Kinderen horen behandeld te worden door professionals met de juiste kennis en competenties. Zeker als het de fysiotherapie betreft. Dit is de opinie van Kim Kant-Smits uit Den Bosch. Ze is kinderfysiotherapeut en student Fysiotherapiewetenschappen.

Je wilt het beste voor jouw kind, je zoekt dan ook naar boeken, speelgoed en sportmogelijkheden die passen bij je kind. Om te zorgen dat jouw kind het ver schopt in het leven ga je zorgvuldig op zoek naar de juiste school en als uw kind ziek is, gaat u het liefst naar een gespecialiseerde kinderarts. Dat slecht 50 procent van de kinderen die fysiotherapie nodig hebben bij een gespecialiseerde kinderfysiotherapeut terecht komen, is dan ook onbegrijpelijk. Kinderen hebben recht op de ­beste gezondheidszorg die voorhanden is en daarom zouden kinderen te allen tijde door een kinderfysiotherapeut behandeld moeten worden.

Heb jij een vraag over je kind die eens aan een kinderfysiotherapeut wilt stelen? Onze fysiotherapeut Olga is kinderfysiotherapeut en heeft zich gespecialiseerd in de begeleiding van kinderen.

Wat is kinderfysiotherapie?

Kinderfysiotherapie is een specialistische tak van de fysiotherapie. Kinderfysiotherapeuten worden in een aanvullende masteropleiding van drie of vier jaar klaargestoomd voor de specifieke behandeling en benadering van kinderen. Ook leren zij omgaan met ouders en leren samen te werken met scholen en andere kinderspecialisten. Tijdens de reguliere opleiding fysiotherapie is er geen aandacht voor het behandelen van kinderen. Algemeen fysiotherapeuten worden opgeleid om volwassenen te behandelen. Maar kinderen zijn geen mini-volwassenen en vragen om een hele andere aanpak. Deze lees je in het volledige artikel op Brabants Dagblad.

Met dank aan Brabants Dagblad

22 september 2023
hardloop-fysio-groningen-fysiosportief-2

Onze hardloop fysiotherapeuten vertellen je of je met dat pijntje nou door kan lopen of niet

Jouw vaste rondje door het stadspark, wekelijks met je loopgroep, af en toe een georganiseerde loop en natuurlijk de 4 mijl. Uit eigen ervaringen weten wij hoe heerlijk het is om vrijuit te kunnen lopen. Maar... Lees verder

22 september 2023
volleybal-donitas-fysiotherapie-fysiosportief-groningen-samenwerking

fysiosportief werkt samen met volleybalvereniging Donitas

Vanaf het seizoen 2023 werkt fysiosportief samen met Volleybalvereniging Donitas. We hopen op een sportief en mooi seizoen! fysiosportief staat klaar voor alle teams van Donitas als het gaat om blessures. Samenwerking Volleybalvereniging Donitas en fysiosportief fysiosportief is als clubfysio het komende seizoen het aanspreekpunt voor... Lees verder