KINDERFYSIOTHERAPIE IN GRONINGEN

Kinderen zijn kleine mensen, maar geen kleine volwassenen. Kinderfysiotherapie is daarmee een ander vak dan fysiotherapie voor volwassenen. Kinderen in de leeftijd van 0-18 jaar kunnen terecht bij onze kinderfysiotherapeut voor advies en behandeling.

Onze kinderfysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in het bewegingssysteem en het bewegend functioneren van kinderen en jeugdigen. Zij beschikken over specifieke fysiotherapeutische- en pedagogische vaardigheden voor het behandelen en begeleiden van kinderen.

Wat is kinderfysiotherapie?
Door te bewegen, ontwikkelen kinderen hun zintuigen en motoriek op een natuurlijke manier. Dit proces verloopt niet bij alle kinderen even natuurlijk. Doordat er bij elke leeftijd bepaalde vaardigheden horen, is het mogelijk om vast te stellen of kinderen een vertraagde of afwijkende ontwikkeling hebben. Vaak wordt dit opgemerkt door de ouders zelf, maar consultatiebureaus, scholen en huisartsen hebben hierin ook een belangrijke signalerende taak.

Wanneer kies je voor kinderfysiotherapie?
Uw kind wordt doorverwezen naar de kinderfysiotherapeut door andere betrokkenen zoals school of uw huisarts. U kunt zelf ook kiezen om een afspraak te maken, omdat u ziet dat uw kind ontwikkelingsproblemen heeft of pijnklachten. Eerst gaan wij het kind observeren en onderzoeken. Hierbij kan indien nodig met toestemming aanvullende informatie van school en/of andere betrokkenen opgevraagd worden. Op deze manier krijgen wij een compleet beeld van uw kind. Afhankelijk van de resultaten van de onderzoeken, stellen we een behandelplan op. Het behandelplan wordt met u besproken zodat u inzicht krijgt in de problemen van uw kind. 

 

kinderfysiotherapie-groningen-fysiosportief-1
kinderfysiotherapie-groningen-fysiosportief-5
kinderfysiotherapie-groningen-fysiosportief-2
kinderfysiotherapie-groningen-fysiosportief-3
kinderfysiotherapie-groningen-fysiosportief-2
groningen-kinderfysiotherapie-fysiosportief
kinderfysiotherapie-groningen-fysiosportief-1
kinderfysiotherapie-groningen-fysiosportief-5
kinderfysiotherapie-groningen-fysiosportief-2
kinderfysiotherapie-groningen-fysiosportief-3
kinderfysiotherapie-groningen-fysiosportief-2
groningen-kinderfysiotherapie-fysiosportief

Kinderfysiotherapie specifiek voor sportblessures
Sporten is gezond. Helaas is een nadeel van sporten dat een kind kans heeft op sportblessures. Om de optimale behandeling voor het sportende kind te geven werken onze kinderfysiotherapeuten nauw samen met sportartsen en onze sportfysiotherapeuten om uw kind snel terug te brengen naar het verantwoord hervatten van zijn of haar sport. We begeleiden uw kind door middel van oefeningen, training, advies en door inzicht te geven in de belasting en belastbaarheid van het lichaam. 

Daarnaast werken we samen met podotherapeuten, kindermanueeltherapeuten, kindersportdiëtisten en overleggen we met de trainer of coach van uw kind. Ook maken wij gebruik binnen onze praktijk van echografie zodat spieren en pezen, indien nodig, goed in beeld gebracht kunnen worden.

Bij de volgende klachten gaan kinderen vaak naar een kinderfysiotherapeut:

DEZE KINDERFYSIOTHERAPEUTEN HELPEN JOU MET KINDERFYSIOTHERAPIE:

MAAK JE AFSPRAAK VOOR KINDERFYSIOTHERAPIE