Knie fysiotherapeut Leon van fysiosportief was op bezoek bij OCON Orthopedische kliniek te Hengelo

Hallo, ik ben Leon Meijer en als gepassioneerd knie fysiotherapeut van fysiosportief Groningen, stapte ik op een prachtige dinsdagochtend rond 7.15 uur het gebouw van OCON Orthopedische kliniek te Hengelo binnen.

Ooit vroeg Roy A.G. Hoogeslag om eens een keer langs te komen om samen op de ok te staan en te praten over het prachtige vak orthopedie en dan uiteraard over de knie. Zo betrad ik om 08.00 uur, gekleed in ‘legergroen’ (past mij wel), de fascinerende wereld van de orthopedie met Roy binnen. Een fantastisch uitgebreid knieprogramma stond er op ons te wachten.

Variërend van een kleine artroscopie voor een cyclops na een voorste kruisbandprocedure, plaat verwijdering na osteotomie, een 3-D osteotomie, primaire voorste kruisbandprocedure middels quad-pees, meniscushechting en een meniscus root repair. Deze meniscus operaties zijn trouwens ook goed te zien in de video die ik recent heb gemaakt met Reinoud W. Brouwer.

Mijn ervaring van vandaag verrijkte niet alleen mijn kennis, maar versterkte nogmaals mijn onwijze grote passie voor ‘jouw’ knie. Het verbeteren van de gezondheid en fitheid van anderen. Ik ging dus met een glimlach op mijn gezicht en een hart vol dankbaarheid naar Roy en zijn team terug naar het prachtige Eext. Geïnspireerd om nog meer verschil te maken in het diagnosticeren en revalideren van mijn sporters/patiënten.

Dikke Chapeau aan jou Roy! Wat een bijzonder gaaf talent heb jij voor knie orthopedie. Zo onwijs bekwaam, kundig, snel schakelend en ja met humor en onderwijsend. Een streling voor het oog om jou zo met het vak bezig te zien Roy! Dank voor vandaag!

Lees meer over

21 mei 2024
manueel-therapeut-vacature-groningen-fysiosportief

Vacature manueel therapeut bij fysiosportief Groningen

Wij zoeken een enthousiaste manueel therapeut voor ons manueel team van fysiosportief. Ben jij een afgestudeerd manueel therapeut, of in opleiding. Wil jezelf blijven ontwikkelen, samenwerken in een team enthousiaste fysiotherapeuten én word jij blij van manuele therapie. Dan maken we graag kennis met jou! Heb... Lees verder

20 mei 2024
esther-kort-fysio-fysiosportief-groningen

Maak kennis met Esther, feestganger en fysiotherapeut bij fysiosportief

Fysiotherapie is mensenwerk. Daarom stellen we ons graag aan je voor. Ik ben Esther kort, 22 jaar oud en woon in Groningen. In 2023 ben ik afgestudeerd en ook gelijk aan het werk gegaan. Tijdens mijn stages en het werken, merkte ik dat... Lees verder