KNIE FYSIOTHERAPIE IN GRONINGEN

Heb je problemen met het bewegen van je knie, of wil je revalideren na een knieblessure of een knieoperatie? We vertellen je graag hoe wij je hiermee kunnen helpen.

Waarom krijg je knieklachten?

In ons dagelijks leven maak jij waarschijnlijk vaak en veel gebruik van je knieën! Je loopt ermee, fietst ermee, staat ermee op uit bed en noem maar op. Doordat je er zoveel gebruik van maakt, kan het nog wel eens voorkomen dat er een blessure optreedt, of dat je pijn merkt bij het gebruiken van je knieën of misschien zelfs in rust. In het stukje onder de foto lees je meer over het kniegewricht in het algemeen.

Waarom kies je bij knieklachten voor een knie fysiotherapeut?

Vanwege al deze structuren is het logisch dat er veel mensen zijn met knieklachten. Ze kunnen een behoorlijke beperking met zich meebrengen bij het uitoefenen van dagelijkse activiteiten als wandelen, fietsen, traplopen en sportbeoefening. Ook tijdens dagelijkse werkzaamheden kunnen knieklachten als zeer vervelend worden ervaren. Juist op zo’n moment is de kennis van een gespecialiseerd behandelaar noodzakelijk om te kijken waar jouw klacht precies vandaan komt.

Ons team van knie fysiotherapeuten helpt jou hierbij.

knie-fysiotherapeuten-groningen
fysiosportief-Fysiotherapie-Groningen-Welkom
ervaring-fysiosportief-groningen-ingrid
knie-fysiotherapie-groningen-fysiosportief
knie-fysiotherapeuten-groningen
fysiosportief-Fysiotherapie-Groningen-Welkom
ervaring-fysiosportief-groningen-ingrid
knie-fysiotherapie-groningen-fysiosportief

Binnen dit team werken 7 therapeuten nauw met elkaar samen en helpen we patiënten uit de wijde omgeving bij hun herstel en het oppakken van hun dagelijkse activiteiten, werk en sport. Iedereen met knieklachten kan bij ons terecht. Daarbij maakt het niet uit of het gaat om tijdelijke of blijvende klachten of revalidatie na bijvoorbeeld een voorste kruisband- reconstructie. Dit doen we waar nodig met manuele technieken en mobilisaties, maar ook juist met het versterken van de gehele keten en stabiliseren van het kniegewricht door middel van gerichte oefentherapie.

Hoe zit de knie in elkaar?

Het kniegewricht bestaat uit drie bottige delen. De knieschijf, je bovenbeen (femur) en je onderbeen (tibia). Om deze botten heen ligt een kniekapsel, zodat de samenwerking tussen deze botten optimaal verloopt.

Aan de buitenkant van de knie kom je twee banden tegen die ervoor zorgen dat jouw knie stabiel blijft met zijdelingse bewegingen. Dit zijn de binnen- en buitenband. Binnenin de knie liggen de zogenaamde kruisbanden, deze zorgen voor voor-achterwaartse stabiliteit en helpen om roterende bewegingen goed uit te voeren. Je hebt een voorste kruisband en een achterste kruisband.

Naast de banden heb je ook nog de menisci van de knie. Je hebt een buitenste en een binnenste meniscus. Dit zijn twee halvemaanvormige schijven van kraakbeen. De menisci hebben een schokdempende functie, en zorgen ook voor een optimalisatie van het buigen en strekken. Aan de uiteinden van de botten en achter de knieschijf zit kraakbeen. Dit is glad, en zorgt voor het soepel bewegen van het gewricht.

Verder zitten er nog slijmbeurzen in de knie, dit zijn een soort kussentjes gevuld met vocht, en hebben als functie om de pezen die aangespannen worden voor beweging, soepel in het gewricht te laten bewegen.

Meer informatie over fysiotherapie voor je knie

Meer informatie over fysiotherapie voor knieklachten lees je op onze webpagina met informatie. Hier lees je onze informatiefolders over de knie, kijk je op ons Youtube kanaal video’s over de knie en luister je op ons Spotify kanaal podcast waarin wij fysiotherapie voor je knie bespreken met orthopeden en ervaringsdeskundigen.