Lees onze nieuwe informatiefolder fysiotherapie bij knie artrose

Wanneer je bij ons in behandeling komt, dan vinden wij het belangrijk dat je weet hoe je klacht of blessure is ontstaan, wat jij er zelf aan kan doen en hoe wij je kunnen helpen. Daarom geven we je veel informatie.

Dit doen we tijdens je behandeling en ook daaromheen. Bijvoorbeeld via onze informatiefolders. Deze week hebben wij een informatiefolder over fysiotherapie bij knie artrose geplaatst.

informatefolder-fysiotherapie-bij-knie-artrose

Fysiotherapie bij Artrose in het kniegewricht

Artrose wordt in de volksmond ook wel gewrichtsslijtage genoemd. Meestal horen we van dit soort klachten naarmate we ouder worden. Je zou het kunnen uitleggen als kraak- beenslijtage na gebruik door de jaren heen.

In sommige gevallen komt het ook op jongere jongere leeftijd voor. Het gaat dus om de verandering van het kraakbeen in het knie- gewricht.

Bij artrose, dus aantasting van de kraakbeen- laag, komt het onderliggende bot gedeeltelijk bloot te liggen en kan het kraakbeen in sommige gevallen helemaal verdwenen zijn. Hierdoor kunnen de botten, boven-, en onder- been, over elkaar schuren en dat veroorzaakt veel pijn.

Het lichaam kan hier op reageren door meer bot aan te maken om zo het dragendoppervlakte te vergroten en dus het gewicht te verdelen. Het bot wordt dan breder aan de randen van het kniegewricht en het gewricht wordt dikker. In vakjargon wordt dit ook wel osteofytvorming genoemd.
Als gevolg van artrose kan de binnenkant van het kniegewricht, dat is bekleed met slijmvlies, gaan ontsteken (synovitis). Je ziet hierbij vaak dat de knie gaat opzwellen en je dus een dikke knie kunt ervaren.

Wil je meer informatie over fysiotherapie bij knie artrose?
Stel dan je vraag aan ons team van knie fysiotherapeuten van KNIEsportief

19 november 2020
vergoeding-fysiotherapie-2021-informatie-fysiosportief

In 4 stappen je vergoeding fysiotherapie voor 2021 kiezen

Ieder najaar kun je je zorgverzekering aanpassen, of overstappen naar een andere zorgverzekeraar. Een wijziging is snel geregeld. Maar welke wil je maken? Weet jij bijvoorbeeld hoeveel fysiotherapie jij per jaar nodig hebt? Ga je dit zelf betalen, of wil je je hiervoor verzekeren? En... Lees verder

24 november 2020
fysiosportief-podcast-23-november-Mikes-ervaring-schouder-fysiotherapie

Luister de fysiosportief podcast van 23 november over Mike’s ervaring met fysiotherapie voor zijn schouder

Wannneer je bij ons in behandeling bent, dan vinden wij het belangrijk om je goed te informeren. We vertellen je graag hoe je blessure is ontstaan, wat jij er zelf aan kan doen en hoe wij je... Lees verder

17 november 2020
marle-legt-uit-vergoeding-fysiotherapie-fysiosportief-groningen

Vergoeding van fysiotherapie uitgelegd door Marle

Marle, moet ik eigenlijk zelf betalen voor mijn behandelingen fysiotherapie? En hoe zit het dan bijvoorbeeld met de behandelingen van mijn dochter? 🤔 Ik vertel je er graag meer over! 👩🏼‍🎓🧡 Fysiotherapie wordt vaak niet vergoed vanuit je basisverzekering. Wat je precies vergoed krijgt hangt af van je... Lees verder