Lees onze nieuwe informatiefolder fysiotherapie bij knie artrose

Wanneer je bij ons in behandeling komt, dan vinden wij het belangrijk dat je weet hoe je klacht of blessure is ontstaan, wat jij er zelf aan kan doen en hoe wij je kunnen helpen. Daarom geven we je veel informatie.

Dit doen we tijdens je behandeling en ook daaromheen. Bijvoorbeeld via onze informatiefolders. Deze week hebben wij een informatiefolder over fysiotherapie bij knie artrose geplaatst.

informatefolder-fysiotherapie-bij-knie-artrose

Fysiotherapie bij Artrose in het kniegewricht

Artrose wordt in de volksmond ook wel gewrichtsslijtage genoemd. Meestal horen we van dit soort klachten naarmate we ouder worden. Je zou het kunnen uitleggen als kraak- beenslijtage na gebruik door de jaren heen.

In sommige gevallen komt het ook op jongere jongere leeftijd voor. Het gaat dus om de verandering van het kraakbeen in het knie- gewricht.

Bij artrose, dus aantasting van de kraakbeen- laag, komt het onderliggende bot gedeeltelijk bloot te liggen en kan het kraakbeen in sommige gevallen helemaal verdwenen zijn. Hierdoor kunnen de botten, boven-, en onder- been, over elkaar schuren en dat veroorzaakt veel pijn.

Het lichaam kan hier op reageren door meer bot aan te maken om zo het dragendoppervlakte te vergroten en dus het gewicht te verdelen. Het bot wordt dan breder aan de randen van het kniegewricht en het gewricht wordt dikker. In vakjargon wordt dit ook wel osteofytvorming genoemd.
Als gevolg van artrose kan de binnenkant van het kniegewricht, dat is bekleed met slijmvlies, gaan ontsteken (synovitis). Je ziet hierbij vaak dat de knie gaat opzwellen en je dus een dikke knie kunt ervaren.

Wil je meer informatie over fysiotherapie bij knie artrose?
Stel dan je vraag aan ons team van knie fysiotherapeuten van KNIEsportief

11 juni 2024
stabiliteitstraining-fysiotherapie-groningen-fysiosportief-4

Laurens helpt je met stabiliteitsoefeningen bij fysiosportief Friesestraatweg 18-5

Dag, mijn naam is Laurens en in 2024 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut in Groningen. Ik heb altijd al een passie voor bewegen gehad en deze is al begonnen vanaf dat ik ben geboren. Sinds dat ik mij kan herinneren hou ik van... Lees verder

11 juni 2024
ervaringen-fysiosportief-fysiotherapie-groningen.001

Ervaringen bij fysiosportief Groningen zie je in deze video over 2023 van Qualiview

Elke dag weer doen wij ons bestĀ om iedereen zo goed en zo snel mogelijk weer vrijuit te laten bewegen. HierbijĀ kunnen wij veel leren van jou! Daarom vragen wij actief na hoe jij onze behandeling ervaart. Dit doen we natuurlijk tijdens... Lees verder