FYSIOTHERAPEUT EN SPORTFYSIOTHERAPEUT LEON MEIJER

Hallo, ik ben Leon Meijer. Sinds 1 februari 2015 ben ik maatschapslid en werkzaam binnen de mooie praktijk van fysiosportief.

In 2007 ben ik fysiotherapie gaan studeren in Groningen aan de Hanze hogeschool en na mijn studie direct begonnen als fysiotherapeut binnen een particuliere praktijk in Leek, alwaar ik 4 leuke jaren heb gewerkt met de focus op (top)sport.

Na de reguliere opleiding tot fysiotherapeut in 2007 afgerond te hebben, heb ik de masteropleiding sportfysiotherapie gevolgd bij Avans+ (MPTS). De masteropleiding was een boeiende en leuke opleiding die mij veel wetenschappelijke en onderwijskundige competenties heeft gebracht naast de sportfysiotherapeutische inhoudelijke kant.

leon-fysiotherapeut-fysiosportief-groningen
fysiostherapeut-leon-fysiosportief-groningen
leon-fysiotherapeut-fysiosportief-groningen
fysiostherapeut-leon-fysiosportief-groningen

Ik heb de master gekozen omdat ik zocht naar meer mogelijkheden binnen de sportfysiotherapie op zowel zorggebied, wetenschap als onderwijs. Dit paste toen der tijd erg goed binnen mijn werkzaamheden op het Universitair Sportmedisch Centrum UMCG, waar ik 6 jaar met veel plezier heb gewerkt. Naast al deze ervaring ben ik mij meer en meer gaan toeleggen op knie en schouderklachten en dan in de ruimste zin van het woord. Hierin is een enorm netwerk ontstaan en werk ik dankbaar samen met vele orthopeden, trauma chirurgen en sportartsen in de regio maar zeker ook daar buiten.

Momenteel hebben we binnen fysiosportief een prachtig dedicated KNIE en SCHOUDER team waar ik onderdeel van ben en tevens mega trots op ben! Zeven gepassioneerde knie en schouder collega’s in een team…. Mijn motto is dus ook “blik op de knie of schouder met speciale aandacht voor de eigenaar.”

Leon is NVFS Sportfysiotherapeut, lid van de The Knee Club en FC Kruisband en tevens spreker op verschillende platforms.

Ervaringen bij onze sportfysiotherapeut Leon

  • “Dat Leon echt verdiept in de sport en tijdens de behandeling de tijd en ruimte neemt om alles rustig te bespreken.”
  • “Enthousiaste behandelaar die zijn vak beheerst en toch steeds op zoek is naar verbetering. Daarnaast staat hij open voor op- en aanmerkingen van de patiënt.”
  • “Sympathieke man met enorm veel kennis van zaken, het voelt al een kennis waar je heen gaat, dat soort vertrouwen straalt hij uit” 
  • “Onze dochter van 14 jaar speelt bij Fc Groningen en loopt al meer dan een half jaar met een knieblessure die zeer complex is. Na het eerst bij een andere Fysiopraktijk geprobeerd te hebben werden we via via geattendeerd op fysiosportief. Ze kwam hier onder behandeling van Leon Meijer en zijn team. Bij de 1e intake kwam Leon direct al over als een zeer prettig en oprecht persoon die er niet omheen draait en recht op zijn doel af gaat om het probleem te verhelpen. Hij is zeer kundig en bekwaam en komt met een duidelijk behandelplan. Er wordt met hoge intensiteit gewerkt om de knie sterker te maken, alles onder nauwlettende begeleiding van Leon. Na 2 maanden mocht ze weer het veld op en kon volledig weer met de groep meetrainen alsof ze nooit was weggeweest. Leon en team wat hebben jullie Esmee blij gemaakt en ons als ouders natuurlijk ook. Echt een aanrader. Superbedankt.”

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN MET LEON