FYSIOTHERAPEUT EN SPORTFYSIOTHERAPEUT LEON MEIJER

Hallo, ik ben Leon Meijer. Sinds 1 februari 2015 ben ik maatschapslid van fysiosportief. In 2007 ben ik fysiotherapie gaan studeren in Groningen en na mijn studie direct begonnen als fysiotherapeut binnen een particuliere praktijk in Leek, alwaar ik 4 leuke jaren heb gewerkt met de focus op (top)sport.

Na de reguliere opleiding tot fysiotherapeut in 2007 afgerond te hebben, heb ik de masteropleiding sportfysiotherapie gevolgd bij Avans+ (MPTS). De masteropleiding was een boeiende en leuke opleiding die mij veel wetenschappelijke en onderwijskundige competenties heeft gegeven naast de sportfysiotherapeutische inhoudelijke kant.

Ik heb de master gekozen omdat ik zocht naar meer mogelijkheden binnen de sportfysiotherapie op zowel zorggebied, wetenschap als onderwijs. Dit paste ook erg goed binnen mijn werkzaamheden op het Universitair Sportmedisch Centrum UMCG, waar ik 6 jaar met veel plezier heb gewerkt. Op dit Sportmedisch Centrum kon ik mij richten op het behandelen en revalideren van zowel breedte- als topsporters. Ik kreeg de mogelijkheid om een ideale situatie in de sportzorg voor mijzelf en de patiënt te creëren. Goede, efficiënte en onderbouwde zorg!

leon-fysiotherapeut-fysiosportief-groningen
fysiostherapeut-leon-fysiosportief-groningen
leon-fysiotherapeut-fysiosportief-groningen
fysiostherapeut-leon-fysiosportief-groningen

Naast mijn werkzaamheden als sportfysiotherapeut ben ik ook aanspreekpunt van het RTC Noord als het gaat om de judosport. Uiteraard doe ik dit niet alleen maar in nauwe samenwerking met sportarts Bram Bessem van het Sportmedisch Centrum UMCG. Samenwerken is voor mij een absolute pre binnen de sportgezondheidszorg. Goede samenwerking draagt immers concreet bij aan het resultaat van de behandeling van u als patiënt! Mijn visie is: heldere duidelijke diagnostiek gekoppeld aan een transparant behandelplan met een uiteindelijke veilige terugkeer in uw sport!

Naast mijn werk als NVFS sportfysiotherapeut ben ik ook verbonden aan het Nederlands Paramedisch Instituut (NPi) als docent van de Masteropleiding. Tevens ben ik regiocoach van de Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie in de Sportgezondheidzorg (NVFS).

Verder ligt mijn hart bij het schrijven van vakinhoudelijke literatuur, het onderwijzen en het geven van voordrachten op congressen. Samenwerken in de ruimste zin van het woord betekent voor mij mensen bij elkaar brengen en samen leuke projecten uitvoeren, waar u als patiënt uiteindelijk beter van wordt.

Nu lijkt het dat ik alleen maar aan het werk ben maar dat valt gelukkig wel mee. Ik houd ontzettend van sport en doe dit het liefst elke dag. Ik loop hard, hak mij een slag in de rondte met houthakken en als het waait dan gaan we los! Als kitesurfer zie je mij dus ook menig maal in de praktijk door het raam naar buiten kijken om te zien hoe hard de wind waait.

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN MET LEON