Luister de fysiosportief podcast over een nieuwe schouder

Wanneer je bij ons in behandeling bent, dan vinden wij het belangrijk om je goed te informeren. We vertellen je graag hoe je blessure is ontstaan, wat jij er zelf aan kan doen en hoe wij je kunnen helpen.

Dit doen we tijdens je behandeling en ook daaromheen. Bijvoorbeeld via onze informatiefolders en via onze podcasts.

Welkom bij de podcast serie van SCHOUDERSPORTIEF Cafe. Het idee van deze podcast serie is om jou als patiënt, lotgenoot of partner te informeren over letsels en behandelingen aan het schoudergewricht. In deze podcast series zullen we gaan praten over het plaatsen van een nieuwe schouder.

We starten met de anatomie van de schouder en gaan daarna verder richting een mogelijke operatie en uiteindelijk de hulpvraag van jou als patiënt. Het hele traject gaan we in kleine stapjes doorlopen zodat jij als ‘patiënt’ weet wat je kunt verwachten. Alles gaat om verwachtingsmanagement.

De gasten aan de podcast tafel zijn schouderspecialist/orthopedisch chirurg, Maurits Sietsma van het Martini Ziekenhuis te Groningen, ervaringsdeskundigen Wout Bochove, ervaringsdeskundige als het gaat om het krijgen van een nieuwe schouder, en onze sportfysiotherapeut Leon Meijer. Overigens is het leuk om te melden dat Maurits zelf ook bier brouwt en zeker niet onverdienstelijk.

Luister meer podcasts van fysiosportief Fysiotherapie Groningen

Wil je meer podcasts van fysiosportief luisteren? Bezoek ons podcastkanaal op Spotify. Naast de Snijder&Meijer podcast van onze fysiotherapeuten Dannie Snijder en Leon Meijer, luister je daar bijvoorbeeld ook podcasts van KNIEsportief, fysiosportiefcycling en onze manuele therapie.

19 februari 2024
fysiosportief-ervaring-rick-spierklachten-fysiotherapie

De ervaring met fysiotherapie voor zijn spierklachten van Rick bij Henk

Dit is voor het eerst sinds tijden dat ik terug denk aan het moment dat ik te horen kreeg dat ik de spierziekte Limb-girdle spierdystrofie heb. Het is relatief snel een onderdeel geworden van mijn dagelijkse doen en laten. Natuurlijk duurde... Lees verder

13 februari 2024
pieter-bouma-manueel-therapeut-groningen-fysiosportief

Maak kennis met Pieter, ervaren manueel therapeut bij fysiosportief

Fysiotherapie is mensenwerk. Daarom stellen we ons graag aan je voor. Mijn naam is Pieter Bouma, parttime en nog maar kort officieel werkzaam binnen fysiosportief. Naar ik verwacht kan ik met mijn 40 jarige ervaring als fysiotherapeut, manueel therapeut, echografist van spieren en... Lees verder