Luister de fysiosportief podcast over fysiotherapie bij psychosomatische klachten

Wanneer je bij ons in behandeling bent, dan vinden wij het belangrijk om je goed te informeren. We vertellen je graag hoe je blessure is ontstaan, wat jij er zelf aan kan doen en hoe wij je kunnen helpen.

Dit doen we tijdens je behandeling en ook daaromheen. Bijvoorbeeld via onze informatiefolders en via onze podcasts.

Welkom bij de podcast serie van KNIEsportief Cafe. Het idee van deze podcast serie is om jou als patiënt, lotgenoot of partner te informeren over letsels en behandelingen aan het kniegewricht.

Wat is pijn? Waar komt het vandaan? Hoe moet het worden uitgelegd? Is er altijd sprake van schade? Wat kan ik eraan doen als ik alle mogelijke manieren van onderzoek, MRi, sportartsen, fysio’s, en andere mogelijke trajecten al heb gehad maar niets mij van mijn pijn afhelpt? Mijn naam is Frederik Sikkema van KNIEsportief, en vandaag spreken we over psychosomatische fysiotherapie, een tak van gespecialiseerde fysiotherapie dat zich richt op het herstellen van het verstoorde evenwicht tussen spanning en ontspanning en tussen belasting en belastbaarheid, met focus op de relatie tussen lichamelijke, psychologische en sociale aspecten, waaronder leef- en werkomstandigheden. Een hele mondvol.

We zitten aan tafel met absolute expert op dit gebied Robert van der Noord van Inter-fysio, en ervaringsdeskundige Margit, die na 5 jaar onderzoek van sportartsen, fysiotherapeuten en andere medici en paramedici eindelijk haar antwoord bij Robert heeft gevonden. En dat doen we onder het genot van een goed glas wijn op een prachtlokatie bij wijnhandel Roemer in hartje Groningen. Jij ook nieuwsgierig geworden? Luister hem snel!

Check ook even de site van de Nederlandse vereniging voor Fysiotherapie volgens de Psychosomatiek.

Luister meer podcasts van fysiosportief Fysiotherapie Groningen

Wil je meer podcasts van fysiosportief luisteren? Bezoek ons podcastkanaal op Spotify. Naast de Snijder&Meijer podcast van onze fysiotherapeuten Dannie Snijder en Leon Meijer, luister je daar bijvoorbeeld ook podcasts van KNIEsportief, fysiosportiefcycling en onze manuele therapie.

19 februari 2024
fysiosportief-ervaring-rick-spierklachten-fysiotherapie

De ervaring met fysiotherapie voor zijn spierklachten van Rick bij Henk

Dit is voor het eerst sinds tijden dat ik terug denk aan het moment dat ik te horen kreeg dat ik de spierziekte Limb-girdle spierdystrofie heb. Het is relatief snel een onderdeel geworden van mijn dagelijkse doen en laten. Natuurlijk duurde... Lees verder

13 februari 2024
pieter-bouma-manueel-therapeut-groningen-fysiosportief

Maak kennis met Pieter, ervaren manueel therapeut bij fysiosportief

Fysiotherapie is mensenwerk. Daarom stellen we ons graag aan je voor. Mijn naam is Pieter Bouma, parttime en nog maar kort officieel werkzaam binnen fysiosportief. Naar ik verwacht kan ik met mijn 40 jarige ervaring als fysiotherapeut, manueel therapeut, echografist van spieren en... Lees verder