Maak kennis met de fysiotherapiepraktijk van fysiosportief in Haren

Welkom bij fysiotherapiepraktijk fysiosportief in Haren aan de Rijksstraatweg 148. Deze vestiging hebben wij in mei 2023 geopend en is onze eerste vestiging buiten de stad Groningen.

Een team enthousiaste fysiotherapeuten in Groningen en Haren

fysiosportief Groningen bestaat uit een team enthousiaste fysiotherapeuten en gespecialiseerde fysiotherapeuten. Zij helpen je op 4 fysiotherapiepraktijken in de stad Groningen en sinds mei 2023 dus ook in Haren op de Rijksstraatweg 148.

fysiotherapie-haren-fysiosportief

Fysiotherapeut Marle Brenkman belandde bij fysiosportief voor haar afstudeeropdracht in 2019 en werd naar eigen zeggen “verliefd op het bedrijf”. Aangezien Marle al jaren hockeyt bij het dameselftal van Haren had zij al binding met het dorp en werd zij, samen met praktijkhouder Dannie het gezicht en de contactpersoon van deze vestiging. Marle is gespecialiseerd in kniebehandelingen en fysiotherapie voor hardlopers en hockeyers.

fysiosportief-haren-marle-dannie

Marle: “Wat mij aantrekt aan fysiosportief is de afwisseling en de gezellige, persoonlijke sfeer. De reden waarom mensen bij ons komen is natuurlijk niet prettig. Ze hebben pijn of moeite met bewegen. Dan kunnen we maar beter zorgen dat de rest wél leuk is! Daarom kozen we voor een sportieve, eigentijdse uitstraling van de vestigingen, een gezellige koffiecorner in plaats van een wachtkamer en een vriendelijke en persoonlijke benadering.”

fysiosportief Haren, voor bankzitters en topsporters

Die persoonlijke benadering zit ‘m niet alleen in het één op één contact. Wij kijken echt naar de persoonlijke voorkeuren en behoeftes van mensen.” “Daarom behandelen we bijvoorbeeld ook regelmatig in fitnesscentrum The Gym aan het Raadhuisplein. Daar heb je sfeer, reuring en het contact met andere sporters. Bovendien kunnen we meer afwisseling bieden in het soort oefeningen waardoor het leuk en uitdagend genoeg blijft. Zeker voor degenen die langdurig onder behandeling staan of die vaak sporten is dat belangrijk om het vol te kunnen houden. Aan de andere kant zijn er ook mensen die zich juist prettig voelen bij de kleinschaligheid van onze eigen oefenzaal.”

fysiosportief biedt trouwens niet alleen fysiotherapie aan sporters. Marle: “We begeleiden veel sporters, en zelfs topsporters, maar op de vestiging in Haren zien we alle leeftijden en ook mensen die niets met sport hebben. Onze kinderfysiotherapeut heeft baby’s en kinderen in behandeling. Onze leus is niet voor niets: Voor kleine stappen en grote sprongen, voor bankzitters en topsporters, voor elk lijf.”

De samenwerking met The Gym was de definitieve reden om te kiezen voor Haren. “We werken vaker samen met sportscholen en toen we eens met de eigenaren van The Gym in gesprek waren, merkten we dat er een enorme klik is. We delen dezelfde visie op bewegen en gezondheid. In ruil voor het gebruik van de oefenruimte geven wij clinics, adviezen en informatie over preventie van blessures en hoe je er snel vanaf kan zijn. Sommige mensen blijven zelfs na de behandeling trainen bij The Gym.”

fysiosportief-the-gym-haren-samenwerking-2

fysiosportief nu ook in Haren

fysiosportief is op de Rijksstraatweg 148 gevestigd op een zichtlocatie midden in het centrum. Met reden. Marle: “We wilden graag op een locatie zitten tussen andere bedrijven en waar veel mensen langskomen. De dynamiek die daardoor ontstaat is heel leuk. Dat mensen na een bezoek aan ons ook nog even een winkel inlopen.

Bovendien zitten we hier heel dicht bij The Gym.” Een belangrijk onderdeel van Marle haar werk is het geven van advies. Bijvoorbeeld over de keuze voor (sport)schoenen en het gebruik van op maat gemaakte inlegzolen. Nu de sportpodoloog waar fysiosportief mee samenwerkt gaat stoppen, volgt Marle bij hem een opleiding om dit over te nemen. Ze vertelt: “Het past bij fysiosportief om zelf goede zolen aan te kunnen bieden. Dus toen we niet direct een vervanger voor onze sportpodoloog konden vinden, kreeg ik de vrijheid van om zelf een lijn op te zetten.

Dat is nou het leuke van fysiosportief: iedereen krijgt hier de ruimte en de mogelijkheden om het beste uit zichzelf te halen!”

Op deze pagina

11 juni 2024
stabiliteitstraining-fysiotherapie-groningen-fysiosportief-4

Laurens helpt je met stabiliteitsoefeningen bij fysiosportief Friesestraatweg 18-5

Dag, mijn naam is Laurens en in 2024 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut in Groningen. Ik heb altijd al een passie voor bewegen gehad en deze is al begonnen vanaf dat ik ben geboren. Sinds dat ik mij kan herinneren hou ik van... Lees verder

11 juni 2024
ervaringen-fysiosportief-fysiotherapie-groningen.001

Ervaringen bij fysiosportief Groningen zie je in deze video over 2023 van Qualiview

Elke dag weer doen wij ons best om iedereen zo goed en zo snel mogelijk weer vrijuit te laten bewegen. Hierbij kunnen wij veel leren van jou! Daarom vragen wij actief na hoe jij onze behandeling ervaart. Dit doen we natuurlijk tijdens... Lees verder