Maak kennis met fysiosportiefrunning

Jouw vaste rondje door het stadspark, wekelijks met je loopgroep, af en toe een georganiseerde loop en natuurlijk de 4 mijl. Uit eigen ervaringen weten wij hoe heerlijk het is om vrijuit te kunnen lopen. Maar kun je met dat pijntje nou doorlopen of niet? Train je niet te zwaar? En zorgt jouw looptechniek niet voor blessures? Dagelijks behandelen wij zowel recreatieve als prestatiegerichte hardlopers en daarom weten wij dat jij regelmatig met dit soort vragen loopt.

Wij van fysiosportief running Dannie Snijder, Roos van der Deen, Valerie Zijlstra en Marle Brenkman helpen je hier heel graag bij! Onze eigen ervaringen en specifieke kennis gericht op hardloopblessures hebben we samengebracht in een team van hardloopfysiotherapeuten binnen onze praktijk. Samen met partners zoals een hardloopspeciaalzaak, een sportpodoloog en een aantal sportartsen helpen wij jou met het voorkomen en oplossen van hardloopblessures.

Opbouwschema
Ben je net begonnen met hardlopen, maar vraag je jezelf af hoe je dit het beste kunt opbouwen? Een hele normale vraag voor een beginnend hardloper. Je wilt immers zo goed mogelijk en zonder risico op blessures beginnen. Maar niet elke loper is hetzelfde. Daarom is een persoonlijk hardloopschema erg belangrijk.

Hardloopanalyse
Veel blessures ontstaan uit een verkeerde looptechniek.  Hoe weet je nou of jouw looptechniek goed voor jou is? Wij maken een loopanalyse voor je. Deze wordt uitgebreid gescreend en besproken. 

Sportmassage
Wanneer je veel hardloopt, hebben jouw spieren veel te verduren. Een sportmassage ondersteunt het herstelproces en voorkomt daarnaast ophopingen van afvalstoffen in de spieren, waardoor je minder kans op blessures als spierscheuringen en overbelasting hebt.

Fysiotherapie
Heb je last van pijn tijdens, of na het hardlopen? Hardloopblessures ontstaan regelmatig om meerdere redenen zoals je trainingsschema, je techniek en jouw materiaal. Het vinden van de èchte oorzaak en het effectief oplossen daarvan, vraagt daarom de nodige ervaring. In de dagelijkse begeleiding van hardlopers van recreatief tot europees topniveau hebben onze fysiotherapeuten deze opgedaan.

22 september 2023
hardloop-fysio-groningen-fysiosportief-2

Onze hardloop fysiotherapeuten vertellen je of je met dat pijntje nou door kan lopen of niet

Jouw vaste rondje door het stadspark, wekelijks met je loopgroep, af en toe een georganiseerde loop en natuurlijk de 4 mijl. Uit eigen ervaringen weten wij hoe heerlijk het is om vrijuit te kunnen lopen. Maar... Lees verder

22 september 2023
volleybal-donitas-fysiotherapie-fysiosportief-groningen-samenwerking

fysiosportief werkt samen met volleybalvereniging Donitas

Vanaf het seizoen 2023 werkt fysiosportief samen met Volleybalvereniging Donitas. We hopen op een sportief en mooi seizoen! fysiosportief staat klaar voor alle teams van Donitas als het gaat om blessures. Samenwerking Volleybalvereniging Donitas en fysiosportief fysiosportief is als clubfysio het komende seizoen het aanspreekpunt voor... Lees verder