Maak kennis met onze manueel therapeut Harmen Jan van Ark

Hoi, ik zal even wat meer over mijzelf vertellen. Hoewel ik al ruim 10 jaar in de praktijk aan het werk was, ben ik sinds in 2019 begonnen bij fysiosportief als Manueel Therapeut.

In de jaren daarvoor was ik onder ander onderdeel van het begeleidingsteam bij hoofdklasse hockeyteam SCHC en mocht ik 2,5 jaar mee de wereld over met het nationale hockeyteam van Amerika. Tevens ben ik nog enkele jaren profcoach geweest bij de Groningse studentenroeiers van Gyas. Dus mocht jij als sporter geblesseerd zijn en willen terug keren op je oude niveau dan weet ik welke belangen er allemaal mee spelen.

In mijn eigen leven heb ik veel verschillende sporten gedaan. Schaatsen, roeien, rugby, voetbal, mountainbiken, hardlopen, tennis, zwemmen, van alles wat. Maar als jij wat anders doet wat je mooi vindt, dan vind ik dat ook mooi en help ik je graag.

fysiotherapeut-manueel-therapeut-harmen-jan-van-ark-groningen

Verder heb ik naast de specialisatie Manuele Therapie extra interesse en ervaring in het behandelen van heupklachten en liesklachten. Ik doe dit samen met onze nieuwe collega Martijn Langendijk. Maar daarnaast heb ik nog een aantal verbijzonderingen die je niet of nauwelijks zult vinden rondom Groningen.

Zo ben ik bijvoorbeeld geschoold in de 4xT-methode en afgelopen zomer heb ik de cursus voor Mercier Therapie gevolgd. Dit laatste is gericht op de bewegingsvrijheid rondom het diepe (vrouwelijke) bekken. Tevens heb ik de opleiding tot Kinder Manueel Therapeut afgerond. Hiermee ondersteun ik mijn collega’s; kinderfysiotherapeuten Olga en Merel.

Ook loop ik op dit moment mee met senior Mulligan therapeut Kees Toppen uit Eelde. En komende november zal ik mij met collega Valerie laten bijscholen in de behandeling van littekens. Hiermee hoop ik klanten beter te kunnen helpen na een operatie maar ook bij klachten van oude littekens.

Als afsluiter van dit 2021 ga ik in december mij specialiseren in uitwendige mobilisatietechnieken van het stuitje. Dit kan bijvoorbeeld van pas komen na een val of een bevalling.

Dus mocht ik met bovenstaande iets voor je kunnen betekenen doe dan vooral een aanvraag op onze website en dan plan ik zo snel mogelijk een afspraak voor je.

Wil je meer van me weten? Druk op de onderstaande knop en bezoek mijn eigen webpagina!

19 februari 2024
fysiosportief-ervaring-rick-spierklachten-fysiotherapie

De ervaring met fysiotherapie voor zijn spierklachten van Rick bij Henk

Dit is voor het eerst sinds tijden dat ik terug denk aan het moment dat ik te horen kreeg dat ik de spierziekte Limb-girdle spierdystrofie heb. Het is relatief snel een onderdeel geworden van mijn dagelijkse doen en laten. Natuurlijk duurde... Lees verder

13 februari 2024
pieter-bouma-manueel-therapeut-groningen-fysiosportief

Maak kennis met Pieter, ervaren manueel therapeut bij fysiosportief

Fysiotherapie is mensenwerk. Daarom stellen we ons graag aan je voor. Mijn naam is Pieter Bouma, parttime en nog maar kort officieel werkzaam binnen fysiosportief. Naar ik verwacht kan ik met mijn 40 jarige ervaring als fysiotherapeut, manueel therapeut, echografist van spieren en... Lees verder