FYSIOTHERAPEUT EN MANUEEL THERAPEUT MANON HUISKES

Mijn naam is Manon Huiskes. In 2012 ben ik verhuisd naar Groningen en sindsdien werk ik bij fysiosportief. In 2007 ben ik afgestuurd als fysiotherapeut aan de Saxion Hogeschool in Enschede.

Ik ben direct gaan werken in een particuliere praktijk, bij FysioHengelo. In die periode heb ik naast mijn werk ook de 3-jarige opleiding Manuele Therapie gevolgd aan de SOMT in Amersfoort. In 2011 ben ik afgestudeerd als Manueel Therapeut. Mijn afstudeerscriptie ging over de GIRD, dat is een schouderklacht die veel voorkomt bij bovenhandse sporters.

Op dit moment behandel ik veel nekklachten en rugklachten. Nekklachten komen vaak voor in combinatie met schouderklachten, hoofdpijn of duizeligheid. Rugklachten gaan vaak samen met liesklachten en knieklachten. Zo komt het regelmatig voor dat er geen aanwijsbare oorzaak is vanuit één van deze regio’s, maar dat de klacht ontstaat vanuit centraal; de nek of rug. Daarom is het belangrijk om niet alleen lokaal, maar naar de hele keten te kijken. Daarnaast behandel ik regelmatig een enkel die vast zit, waardoor achillespeesklachten of pijnklachten in de voet kunnen ontstaan. Hetzelfde geldt voor een pols, die door overbelasting of door een val, pijnlijk en beperkt kan worden. De behandeling bestaat over het algemeen uit manipulaties en/of mobilisaties en oefeningen. Manipulaties en mobilisaties zijn belangrijk ter verbetering van de beweeglijkheid van gewrichten. Oefeningen zijn belangrijk ter verbetering van de kracht van spieren en om stijfheid te voorkomen. Daarnaast zijn oefeningen nuttig ter preventie van klachten.

De patiënten die ik behandel variëren erg van jong tot oud, van sportief tot niet sportief en van amateur sporters tot topsporters en olympiërs. Mijn doel is altijd dat iemand zo snel mogelijk weet: Wat heb ik? Hoe lang gaat het duren? En wat kan ik er zelf aan doen?

fysiotherapeut-manon-fysiosportief-groningen
fysiostherapeut-manon-fysiosportief-groningen
nek-fysiotherapie-groningen-fysiosportief
fysiotherapeut-manon-fysiosportief-groningen
fysiostherapeut-manon-fysiosportief-groningen
nek-fysiotherapie-groningen-fysiosportief

Het belangrijkste vind ik dat je niet afhankelijk wordt van de therapie maar zelf controle over je klachten krijgt. Samen maken we een behandelplan wat aansluit bij jouw doel en verwachtingen. Daarnaast vind ik het belangrijk dat je je op je gemak voelt.

Naast mijn werk houd ik erg van tennissen, skiën en bootcamp. Naast deze sportieve dingen ben ik ook een levensgenieter, ik ga graag op vakantie, lekker uit eten of met vriendinnen gezellig bijkletsen op het terras. Ik hoop nog jaren met veel enthousiasme en plezier mensen te kunnen begeleiden bij fysiosportief.

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN MET MANON