Manuele therapie uitgelegd door Demi

Manuele therapie is een behandelmethode gericht op het optimaal bewegen van je gewrichten. Een gewricht wordt gevormd door een bol en een hol uiteinde van twee botten. Wanneer je beweegt, dan draaien en glijden jouw gewrichten met je mee. Soms gaat dit niet zo soepel. Ook het is mogelijk dat je gewricht juist te veel meebeweegt. De omringende spieren moeten dan hard werken om dit op te vangen. Beide situaties geven een stijf gevoel, of zelfs pijn in en/of rond je gewricht.

Bij fysiosportief werken een aantal manueel therapeuten die je helpen met manuele therapie, waaronder Demi.

Demi over haar behandeling met manuele therapie

“Een manueel therapeut is een fysiotherapeut die zich door een extra opleiding van minimaal drie jaar heeft gespecialiseerd in het onderzoek en de behandeling van bewegingsproblemen in gewrichten. Hierdoor heeft hij een bredere kennis voor het vaststellen van de oorzaak van je klacht en specifieke technieken voor het oplossen ervan.

Manuele therapie kan je bijvoorbeeld helpen bij:

  • Duizeligheid, al dan niet versterkt door bewegingen vanuit je nek
  • Pijn in je hoofd en nek, in combinatie met het moeilijk bewegen van je wervelkolom
  • Stijfheid in je nek en schouder, in combinatie met uitstraling naar je armen
  • Pijn in je bovenrug, al dan niet in combinatie met pijn in je ribben en borst
  • Rugklachten en nekklachten

Als je bij ons in behandeling komt, achterhalen we eerst wat de oorzaak van je klachten zijn. Zijn deze op te lossen met manuele therapie? Dan overleggen wij eerst met jou wat wij gaan doen en wat je kan verwachten. Tijdens de behandeling verbeteren wij de beweging van je gewrichten.

Is je beweeglijkheid te ruim? Dan leren we je dit te stabiliseren met specifieke oefeningen en geven je advies over de specifieke houdingen en bewegingen van je dagelijks leven.

Is de beweeglijkheid te krap? Vaak is zacht duwen of trekken dan voldoende. Soms is wat sneller bewegen nodig. Dit kan een knappend geluid geven, dat niet pijnlijk is. Het effect is vaak direct merkbaar. De druk op je gewricht is verdwenen en je bewegingen voelen soepeler.”

manuele-therapie-uitgelegd-demi-fysiosportief

Vragen over fysiotherapie beantwoord door de fysiotherapeuten van fysiosportief

Wat zijn triggerpoints? Hoe werkt een echo eigenlijk? Wat gebeurt er als de manueel therapeut mijn rug kraakt? Wij vinden het belangrijk om je goed te informeren. Daarom leggen onze fysiotherapeuten elke maand een onderwerp over fysiotherapie aan je uit.

22 september 2023
hardloop-fysio-groningen-fysiosportief-2

Onze hardloop fysiotherapeuten vertellen je of je met dat pijntje nou door kan lopen of niet

Jouw vaste rondje door het stadspark, wekelijks met je loopgroep, af en toe een georganiseerde loop en natuurlijk de 4 mijl. Uit eigen ervaringen weten wij hoe heerlijk het is om vrijuit te kunnen lopen. Maar... Lees verder

22 september 2023
volleybal-donitas-fysiotherapie-fysiosportief-groningen-samenwerking

fysiosportief werkt samen met volleybalvereniging Donitas

Vanaf het seizoen 2023 werkt fysiosportief samen met Volleybalvereniging Donitas. We hopen op een sportief en mooi seizoen! fysiosportief staat klaar voor alle teams van Donitas als het gaat om blessures. Samenwerking Volleybalvereniging Donitas en fysiosportief fysiosportief is als clubfysio het komende seizoen het aanspreekpunt voor... Lees verder