Manuele therapie uitgelegd door Demi

Manuele therapie is een behandelmethode gericht op het optimaal bewegen van je gewrichten. Een gewricht wordt gevormd door een bol en een hol uiteinde van twee botten. Wanneer je beweegt, dan draaien en glijden jouw gewrichten met je mee. Soms gaat dit niet zo soepel. Ook het is mogelijk dat je gewricht juist te veel meebeweegt. De omringende spieren moeten dan hard werken om dit op te vangen. Beide situaties geven een stijf gevoel, of zelfs pijn in en/of rond je gewricht.

Bij fysiosportief werken een aantal manueel therapeuten die je helpen met manuele therapie, waaronder Demi.

Demi over haar behandeling met manuele therapie

“Een manueel therapeut is een fysiotherapeut die zich door een extra opleiding van minimaal drie jaar heeft gespecialiseerd in het onderzoek en de behandeling van bewegingsproblemen in gewrichten. Hierdoor heeft hij een bredere kennis voor het vaststellen van de oorzaak van je klacht en specifieke technieken voor het oplossen ervan.

Manuele therapie kan je bijvoorbeeld helpen bij:

  • Duizeligheid, al dan niet versterkt door bewegingen vanuit je nek
  • Pijn in je hoofd en nek, in combinatie met het moeilijk bewegen van je wervelkolom
  • Stijfheid in je nek en schouder, in combinatie met uitstraling naar je armen
  • Pijn in je bovenrug, al dan niet in combinatie met pijn in je ribben en borst
  • Rugklachten en nekklachten

Als je bij ons in behandeling komt, achterhalen we eerst wat de oorzaak van je klachten zijn. Zijn deze op te lossen met manuele therapie? Dan overleggen wij eerst met jou wat wij gaan doen en wat je kan verwachten. Tijdens de behandeling verbeteren wij de beweging van je gewrichten.

Is je beweeglijkheid te ruim? Dan leren we je dit te stabiliseren met specifieke oefeningen en geven je advies over de specifieke houdingen en bewegingen van je dagelijks leven.

Is de beweeglijkheid te krap? Vaak is zacht duwen of trekken dan voldoende. Soms is wat sneller bewegen nodig. Dit kan een knappend geluid geven, dat niet pijnlijk is. Het effect is vaak direct merkbaar. De druk op je gewricht is verdwenen en je bewegingen voelen soepeler.”

manuele-therapie-uitgelegd-demi-fysiosportief

Vragen over fysiotherapie beantwoord door de fysiotherapeuten van fysiosportief

Wat zijn triggerpoints? Hoe werkt een echo eigenlijk? Wat gebeurt er als de manueel therapeut mijn rug kraakt? Wij vinden het belangrijk om je goed te informeren. Daarom leggen onze fysiotherapeuten elke maand een onderwerp over fysiotherapie aan je uit.

24 april 2024
fysiosportief-haren-rijksstraatweg-148-harens-lyceum

De leerlingen van het Harens Lyceum bezochten fysiosportief Haren Rijksstraatweg 148

Wat een energieke ochtend bij fysiosportief! Het Harens Lyceum bracht vandaag een bezoekje aan ons voor een kijkje achter de schermen van het fysiotherapeutische werk. We deelden onze dagelijkse avonturen als fysiotherapeut en trapten de ochtend af met een warming-up, daarna gingen... Lees verder

23 april 2024
manueel-therapeut-groningen-fysiosportief-2

Pieter van fysiosportief helpt je met manuele therapie

Manuele therapie is gespecialiseerde fysiotherapie voor onderzoek en behandeling van de bewegingen van je gewrichten. Onze manueel therapeut Pieter is een van de manueel therapeuten van fysiosportief en helpt je met manuele therapie. Manuele therapie... Lees verder