Manuele therapie voor hoofdpijn uitgelegd door Bart

Ongeveer 47% van de mensen heeft wel eens last van hoofdpijn. Er zijn veel verschillende soorten hoofdpijn, maar slechts zelden wordt deze veroorzaakt door een ernstige aandoening. Wanneer de klachten frequent en/of heftig zijn kan dit het dagelijks leven belemmeren. Een behandeling door een fysiotherapeut of manueel therapeut met specialistische kennis over hoofdpijn kan dan zorgen voor een afname in klachten.

Voordat er gestart wordt met een behandeling zal er een uitgebreide screening en anamnese – een vraaggesprek – plaatsvinden. Aanvullend zal het lichamelijk onderzoek plaatsvinden. Deze stappen zijn noodzakelijk om de geschikte behandelaar en meest effectieve behandelmethodes te zoeken voor jou als individu.

De behandeling van hoofdpijn met manuele therapie door manueel therapeut Bart

“Mijn behandeling is altijd multimodaal, dit wil zeggen dat er verschillende behandelmethodes samengevoegd worden.

Als manueel therapeut maak ik gebruik van mobilisaties in de nek – rustig doorbewegen – en manipulaties in de bovenrug – snelle beweging eventueel gepaard met een klikkend geluid. Hiernaast maak ik gebruik van fricties – type massage -, oefeningen en probeer ik jou inzicht te geven in je klacht.

Het inzicht krijgen in je klacht loopt als een rode draad door het hele traject heen. Hoe meer inzicht en kennis jij over je klacht krijgt, hoe meer kans op een goed en spoedig herstel.

Als je je herkent in deze klachten, voel je dan vrij om contact met me op te nemen. Dan plannen we samen een intakegesprek in om te kijken wat ik voor je kan betekenen”.

fysiotherapeut-bart-wevers-groningen

Vragen over fysiotherapie beantwoord door de fysiotherapeuten van fysiosportief

Wat zijn triggerpoints? Hoe werkt een echo eigenlijk? Wat gebeurt er als de manueel therapeut mijn rug kraakt? Wij vinden het belangrijk om je goed te informeren. Daarom leggen onze fysiotherapeuten elke maand een onderwerp over fysiotherapie aan je uit.

24 april 2024
fysiosportief-haren-rijksstraatweg-148-harens-lyceum

De leerlingen van het Harens Lyceum bezochten fysiosportief Haren Rijksstraatweg 148

Wat een energieke ochtend bij fysiosportief! Het Harens Lyceum bracht vandaag een bezoekje aan ons voor een kijkje achter de schermen van het fysiotherapeutische werk. We deelden onze dagelijkse avonturen als fysiotherapeut en trapten de ochtend af met een warming-up, daarna gingen... Lees verder

23 april 2024
manueel-therapeut-groningen-fysiosportief-2

Pieter van fysiosportief helpt je met manuele therapie

Manuele therapie is gespecialiseerde fysiotherapie voor onderzoek en behandeling van de bewegingen van je gewrichten. Onze manueel therapeut Pieter is een van de manueel therapeuten van fysiosportief en helpt je met manuele therapie. Manuele therapie... Lees verder