MANUELE THERAPIE IN GRONINGEN

Kun je je nek niet soepel draaien? Heb je last van tintelingen in je armen of benen? Ben je regelmatig duizelig? Dan is het mogelijk dat je gewrichten niet goed bewegen. Wij helpen je dan met manuele therapie. Manuele therapie is een behandelmethode gericht op het optimaal bewegen van je gewrichten. Een gewricht wordt gevormd door een bol en een hol uiteinde van twee botten. Wanneer je beweegt, dan draaien en glijden jouw gewrichten met je mee. Soms gaat dit niet zo soepel. Ook het is mogelijk dat je gewricht juist te veel meebeweegt. De omringende spieren moeten dan hard werken om dit op te vangen. Beide situaties geven een stijf gevoel, of zelfs pijn in je gewricht.

Een manueel therapeut is een fysiotherapeut die zich door een extra opleiding van minimaal drie jaar heeft gespecialiseerd in het onderzoek en de behandeling van bewegingsproblemen in gewrichten. Hierdoor heeft hij een bredere kennis voor het vaststellen van de oorzaak van je klacht en specifieke technieken voor het oplossen ervan.

 

manuele-fysiotherapie-fysiosportief-groningen
manuele-therapie-fysiosportief-groningen
schouder-fysiotherapie-groningen-fysiosportief
manuele-fysiotherapie-fysiosportief-groningen
manuele-therapie-fysiosportief-groningen
schouder-fysiotherapie-groningen-fysiosportief

Met Manuele Therapie kunnen wij je bijvoorbeeld helpen bij

  • Duizeligheid, al dan niet versterkt door bewegingen vanuit je nek
  • Pijn in je hoofd en nek, in combinatie met het moeilijk bewegen van je wervelkolom
  • Stijfheid in je nek en schouder, in combinatie met uitstraling naar je armen
  • Pijn in je bovenrug, al dan niet in combinatie met pijn in je ribben en borst
  • Rugklachten en nekklachten

Kennismaking


Een goede relatie tussen jou en en fysiotherapeut is een voorwaarde voor een succesvolle behandeling. Daarom willen we je eerst leren kennen. Zo zijn we benieuwd naar je voorkeuren voor de behandeling en jouw algemene gezondheid. Ook stemmen we af wat we van elkaar kunnen verwachten.

Onderzoek

Nadat we elkaar hebben leren kennen, zijn wij benieuwd naar je klachten en naar hoe jouw lichaam beweegt. Hiervoor onderzoeken wij je houding en de bewegingen in je gewrichten. Ook bepalen wij samen met jou hoe je klachten zijn ontstaan, wanneer je klachten optreden en wat ervoor zorgt dat je klachten toenemen en afnemen.

Behandeling

Is duidelijk wat de oorzaak van uw klachten zijn? Zijn deze op te lossen met manuele therapie? Dan overleggen wij eerst met jou wat wij gaan doen en wat je kan verwachten. Tijdens de behandeling verbeteren wij de beweging van je gewrichten. Is je beweeglijkheid te ruim? Dan leren we je dit te stabiliseren met specifieke oefeningen. Aanvullend geven wij u concreet advies over de specifieke houdingen en bewegingen van je dagelijks leven.
 Is de beweeglijkheid te krap? Vaak is zacht duwen of trekken dan voldoende. Soms is wat sneller bewegen nodig. Dit kan een knappend geluid geven, dat niet pijnlijk is. Het effect is vaak direct merkbaar. De druk op je gewricht is verdwenen en je bewegingen voelen soepeler.

Afsluiting

Wij zijn pas tevreden als jij dat ook bent. Op gestelde tijden analyseren we het effect van je behandeling. Wat hebben we bereikt? En op welke manier? Hebben we ons doel gehaald en kun je weer vrijuit bewegen? Dan sluiten we jouw behandeling af en wensen je toe dat u actief in beweging blijft!

DEZE MANUEEL THERAPEUTEN HELPEN JOU MET MANUELE THERAPIE:

MAAK JE AFSPRAAK VOOR MANUELE THERAPIE