Meer mensen laten zich met fysiotherapie behandelen door een fysiotherapeut

Ondanks een forse daling tijdens de coronapandemie van 2020, is het aantal mensen dat zich met fysiotherapie laat behandelen door een fysiotherapeut de afgelopen jaren gestegen. Fysiotherapie lijkt daarmee niet alleen te herstellen van de impact van de pandemie maar ook te groeien. Het aantal consulten dat iemand per behandeling gebruikte, is daarentegen gedaald. Dit lazen wij op de webpagina van het Nederlands Instituut voor Onderzoek van de Gezondheidszorg, Nivel.

Meer mensen bezoeken een fysiotherapeut

Het gemiddeld aantal patiënten per praktijk steeg van 1645 (in 2019) en 1786 (in 2021) naar 1833 in 2022. Alleen tijdens het eerste jaar van de coronapandemie lag het gemiddeld aantal patiënten per praktijk lager, 1095 in 2020. Ook zien we een stijging van het gemiddelde aantal nieuw gestarte behandeltrajecten per praktijk.

Wil je meer informatie over fysiotherapie lezen? Druk op de knop hieronder en lees informatie over bijvoorbeeld behandelingen fysiotherapie, soorten fysiotherapeuten en de tarieven en vergoedingen van fysiotherapie.

aantal-mensen-behandelingen-fysiotherapeut-groningen

Gemiddelde aantal patiënten en nieuwe behandeltrajecten per praktijk 2019-2022

Aantal behandelingen fysiotherapie per behandeltraject daalt

De stijging in het gemiddelde aantal patiënten en nieuw gestarte behandeltrajecten per praktijk zou het gevolg kunnen zijn van het inhalen van ‘uitgestelde’ zorg tijdens de coronapandemie. Het gemiddelde aantal verrichtingen per praktijk en het gemiddelde aantal consulten binnen een behandeltraject zijn in 2022 daarentegen juist iets gedaald ten opzichte van 2021.

Het Nivel verzamelt en analyseert de gegevens die zorgverleners die deelnemen aan Nivel Zorgregistraties Eerste Lijn routinematig vastleggen in hun elektronische patiëntendossiers. Lees meer informatie over Nivel en dit onderzoek op de webpagina van Nivel.

Op deze pagina

17 juli 2024
fysio-rutger-van-der-veen-fysiosportief-groningen-

Maak kennis met Rutger, voetballer en fysiotherapeut bij fysiosportief

Fysiotherapie is mensenwerk. Daarom stellen we ons graag aan je voor. Mijn naam is Rutger van der Veen en ben sinds kort werkzaam bij fysiosportief. Daarnaast, ben ik ook als fysiotherapeut werkzaam bij de KNVB jeugd. Daar werk ik met enthousiaste/getalenteerde voetballers. Zelf... Lees verder

12 juli 2024
aanhoudende-pijn-chronisch-fysio-groningen-fysiosportief

Lotte en Laurens beantwoorden 5 vragen over fysiotherapie voor aanhoudende pijn

Hallo, wij zijn Lotte en Laurens, psychosomatisch fysiotherapeut en fysiotherapeut bij fysiosportief. Wij zijn geïnteresseerd in de wederzijdse invloed van de mentale en de fysieke gesteldheid van de mens. En wij vinden het belangrijk om verder te kijken dan alleen je bewegingsprobleem.... Lees verder