Meer mensen naar fysiotherapeut door verkeerde werkplek

Fysiotherapeuten zien een forse toename van klachten die het gevolg zijn van thuiswerken. Dit lazen we onlangs in een nieuwartikel op NOS. Het gaat om problemen met arm, nek, schouder en rug. Fysiotherapeuten denken dat dit komt omdat veel thuiswerkers hun werkplek niet op orde hebben.

“Mensen die dagelijks uren achter een laptop werken, krijgen last”, zegt een van de geïnterviewde fysio’s. “Voor een goede werkhouding zijn een laptophouder, een los toetsenbord en een losse muis nodig, net als een ergonomische stoel en een goed afgesteld bureau.”

Een bedrijfsfysiotherapeut zegt in Trouw dat veel thuiswerkers – naast een verkeerde werkplek – stress en vermoeidheidsklachten ontwikkelen, omdat ze thuis ook voor hun kinderen zorgen of op een andere manier worden afgeleid. Ook missen ze het sociale contact met collega’s.

Verbeter je werkplek met ons online werkplekonderzoek

Denk je dat jouw werkplek ook beter kan? Om je werkplek optimaal in te stellen heeft onze Stefanie een speciaal online werkplekadvies ontworpen.

“Met mijn online werkplekadvies verhelp je bestaande lichamelijke klachten zoals pijn en stijfheid in je nek en bovenrug, of overbelastingsklachten in je armen. Natuurlijk kun je dit online werkplekadvies ook preventief inzetten om klachten in de toekomst te voorkomen en je werkplek te optimaliseren.”

21 mei 2024
manueel-therapeut-vacature-groningen-fysiosportief

Vacature manueel therapeut bij fysiosportief Groningen

Wij zoeken een enthousiaste manueel therapeut voor ons manueel team van fysiosportief. Ben jij een afgestudeerd manueel therapeut, of in opleiding. Wil jezelf blijven ontwikkelen, samenwerken in een team enthousiaste fysiotherapeuten én word jij blij van manuele therapie. Dan maken we graag kennis met jou! Heb... Lees verder

20 mei 2024
esther-kort-fysio-fysiosportief-groningen

Maak kennis met Esther, feestganger en fysiotherapeut bij fysiosportief

Fysiotherapie is mensenwerk. Daarom stellen we ons graag aan je voor. Ik ben Esther kort, 22 jaar oud en woon in Groningen. In 2023 ben ik afgestudeerd en ook gelijk aan het werk gegaan. Tijdens mijn stages en het werken, merkte ik dat... Lees verder