Meer mensen naar fysiotherapeut door verkeerde werkplek

Fysiotherapeuten zien een forse toename van klachten die het gevolg zijn van thuiswerken. Dit lazen we onlangs in een nieuwartikel op NOS. Het gaat om problemen met arm, nek, schouder en rug. Fysiotherapeuten denken dat dit komt omdat veel thuiswerkers hun werkplek niet op orde hebben.

“Mensen die dagelijks uren achter een laptop werken, krijgen last”, zegt een van de ge├»nterviewde fysio’s. “Voor een goede werkhouding zijn een laptophouder, een los toetsenbord en een losse muis nodig, net als een ergonomische stoel en een goed afgesteld bureau.”

Een bedrijfsfysiotherapeut zegt in Trouw dat veel thuiswerkers – naast een verkeerde werkplek – stress en vermoeidheidsklachten ontwikkelen, omdat ze thuis ook voor hun kinderen zorgen of op een andere manier worden afgeleid. Ook missen ze het sociale contact met collega’s.

Verbeter je werkplek met ons online werkplekonderzoek

Denk je dat jouw werkplek ook beter kan? Om je werkplek optimaal in te stellen heeft onze Stefanie een speciaal online werkplekadvies ontworpen.

“Met mijn online werkplekadvies verhelp je bestaande lichamelijke klachten zoals pijn en stijfheid in je nek en bovenrug, of overbelastingsklachten in je armen. Natuurlijk kun je dit online werkplekadvies ook preventief inzetten om klachten in de toekomst te voorkomen en je werkplek te optimaliseren.”

19 februari 2024
fysiosportief-ervaring-rick-spierklachten-fysiotherapie

De ervaring met fysiotherapie voor zijn spierklachten van Rick bij Henk

Dit is voor het eerst sinds tijden dat ik terug denk aan het moment dat ik te horen kreeg dat ik de spierziekte Limb-girdle spierdystrofie heb. Het is relatief snel een onderdeel geworden van mijn dagelijkse doen en laten. Natuurlijk duurde... Lees verder

13 februari 2024
pieter-bouma-manueel-therapeut-groningen-fysiosportief

Maak kennis met Pieter, ervaren manueel therapeut bij fysiosportief

Fysiotherapie is mensenwerk. Daarom stellen we ons graag aan je voor. Mijn naam is Pieter Bouma, parttime en nog maar kort officieel werkzaam binnen fysiosportief. Naar ik verwacht kan ik met mijn 40 jarige ervaring als fysiotherapeut, manueel therapeut, echografist van spieren en... Lees verder