Mensen zijn tevreden over fysiotherapie blijkt uit onderzoek van de patiëntenfederatie

Mensen zijn tevreden over fysiotherapie, zeker als de behandeling heeft geholpen. Dan zijn negen van elke tien patiënten positief over de resultaten. Het merendeel van de patiënten geeft een acht of hoger als beoordeling aan de fysiotherapeut. Dat blijkt uit onderzoek onder ruim negenduizend mensen uit het patiëntenpanel van de Patiëntenfederatie.

De Patiëntenfederatie constateert op basis van het onderzoek dat mensen over het algemeen tevreden zijn over de fysiotherapeut en fysiotherapiepraktijk. En dat zij een goed contact met de fysiotherapeut, de expertise van de fysiotherapeut en het resultaat van de fysiotherapie belangrijk vinden. Maar dat daarover op dit moment nog niet genoeg informatie beschikbaar is, zeker niet op het niveau van individuele praktijken.

Informatie over kwaliteit en expertise is belangrijk want het helpt mensen bij de keuze voor een passende praktijk en of behandeling. Deze transparantie is nodig, zodat kwaliteitsinformatie ook kan worden vergeleken, zegt de federatie. Lees het hele artikel op de website van de Patiëntenfederatie Nederland.

mensen-ervaren-fysiotherapie-groningen-fysiosportief

Hoe mensen fysiotherapie van fysiosportief Groningen ervaren

Ben je benieuwd hoe mensen onze fysiotherapie ervaren? Wij ook! Daarom vragen wij actief na hoe jij en andere mensen onze behandeling ervaren.

Dit doen we natuurlijk tijdens je behandeling, maar ook met een speciaal voor fysiotherapeuten ontworpen onafhankelijk klantervaringsonderzoek. Wat we van jou en van het onderzoek horen, bespreken we iedere maand in ons team. Kan iets beter? Dan passen we dit zo snel mogelijk toe. Ben je tevreden? Daar doen we het voor! Daarom kiezen we elke maand de leukste ervaring en delen deze met jou.

Soms is een ervaring zo mooi, dat we graag het hele verhaal vertellen. Waarom ben je bij ons gekomen? Hoe hebben we je kunnen helpen? En mooist van alles; wat hebben we samen bereikt?! Deze verhalen verzamelen we in de serie #ikbenweersportief


17 juli 2024
fysio-rutger-van-der-veen-fysiosportief-groningen-

Maak kennis met Rutger, voetballer en fysiotherapeut bij fysiosportief

Fysiotherapie is mensenwerk. Daarom stellen we ons graag aan je voor. Mijn naam is Rutger van der Veen en ben sinds kort werkzaam bij fysiosportief. Daarnaast, ben ik ook als fysiotherapeut werkzaam bij de KNVB jeugd. Daar werk ik met enthousiaste/getalenteerde voetballers. Zelf... Lees verder

12 juli 2024
aanhoudende-pijn-chronisch-fysio-groningen-fysiosportief

Lotte en Laurens beantwoorden 5 vragen over fysiotherapie voor aanhoudende pijn

Hallo, wij zijn Lotte en Laurens, psychosomatisch fysiotherapeut en fysiotherapeut bij fysiosportief. Wij zijn geïnteresseerd in de wederzijdse invloed van de mentale en de fysieke gesteldheid van de mens. En wij vinden het belangrijk om verder te kijken dan alleen je bewegingsprobleem.... Lees verder