Na een corona besmetting kan je een grotere kans op een blessure hebben

In onze praktijk merkten we het al en onlangs lazen we het ook in een nieuwsartikel van Sporza: na een corona besmetting kan je een grotere kans op een blessure hebben.

Onderzoekers van de Universiteit Gent hebben aangetoond dat een coronabesmetting ook op lange termijn gevolgen kan hebben voor sporters. De studie van het UZ Gent bij meer dan 80 voetballers uit de Jupiler Pro League begon al voor de coronapandemie, maar door de uitbraak van het virus konden er bijkomende testen gedaan worden naar de invloed van een coronabesmetting op de gezondheid van de spelers.

Uit het onderzoek is gebleken dat voetballers tot een maand na een besmetting een sterke verhoogde kans hebben op spierblessures. “Zelfs asymptomatische spelers hadden een verhoogde kans”, weet arts Evi Wezenbeek.

blessure-corona-besmetting-fysiosportief-groningen

“Globaal gezien geldt dat na een positieve PCR-test de kans tot 5 keer hoger is om binnen de maand na spelhervatting een spierletsel op te lopen. Daarnaast hebben we vastgesteld dat ook de de hoeveelheid zuurstof die het lichaam kan opnemen en omzetten in energie, tot weken na een besmetting nog gedaald is.”
Lees het artikel “Kans op spierletsel binnen de maand na coronabesmetting is tot 5 keer hoger” van Sporza >

Luister de fysiosportief podcast over knieblessures na een corona besmetting

In 2021 merkten onze sportfysiotherapeuten ook een toename van het aantal sportblessures, met name het aantal knieblessures. Daarom nam sportfysiotherapeut Leon Meijer hier in december 2021 een podcast over op met orthopedisch chirurg Reinoud Brouwer van het Martini Ziekenhuis

Luister meer podcasts van fysiosportief Fysiotherapie Groningen

Wil je meer podcasts van fysiosportief luisteren? Bezoek ons podcastkanaal op Spotify. Naast de Snijder&Meijer podcast van onze fysiotherapeuten Dannie Snijder en Leon Meijer, luister je daar bijvoorbeeld ook podcasts van KNIEsportief, fysiosportiefcycling en onze manuele therapie.

19 april 2024
rowan-fysio-fysiosportief-groningen

Maak kennis met Rowan, crossfitter en fysiotherapeut bij fysiosportief

Fysiotherapie is mensenwerk. Daarom stellen we ons graag aan je voor. Ik ben Rowan Noble en werk sinds 2021 bij fysiosportief. Door de professionele werkwijze, het sportieve team en de ijverige patiënten voelde ik me enorm op mijn plek. In mijn vrije tijd ben... Lees verder

17 april 2024
knie-fysiotherapie-ervaring-fysiosportief-fabian

De ervaring met knie fysiotherapie bij fysiosportief van Fabian

Mijn naam is Fabian Doddema, 34 jaar oud, en ik wil graag mijn verhaal delen over mijn reis naar herstel na mijn derde kruisbandoperatie. Het is een periode geweest vol uitdagingen en overwinningen, en ik ben blij voor de steun die ik heb... Lees verder