NEK FYSIOTHERAPIE IN GRONINGEN

Heb je problemen met het bewegen van je nek? Voelen je nek en schouder zwaar en moe aan? Dit heeft direct effect op je concentratie en dus op jouw dagelijks leven. Je hoofd steunt op jouw nek en je wilt met je hoofd natuurlijk vrijuit alle kanten op kunnen bewegen. Je nek moet dus zowel stabiel als flexibel zijn. Hiervoor zorgen je nekwervels en nekspieren.

Bij ons onderzoek van nekklachten zijn wij daarom benieuwd naar de beweeglijkheid van je nekwervels. Wanneer deze vastzitten, of vervormd zijn door slijtage is dit een concrete aanleiding voor je klachten. Ook onderzoeken wij de aansturing van je nekspieren. Deze moeten samenwerken in de beweging en stabilisatie van je nek. Wanneer deze samenwerking niet goed verloopt, kunnen je spieren gespannen, vermoeid en dus pijnlijk worden.

 

Heb je klachten in de rest van je lichaam die veranderen op basis van bewegingen met je nek? Vanuit je hersenen lopen zenuwen in banen langs je nek naar de rest van je lichaam. Een probleem van je nek kan daardoor een klacht in je armen of handen opleveren. Daarom onderzoeken en behandelen wij klachten aan je nek, schouder ribben en armen altijd samen.

Welke bewegingen maak je in je dagelijks leven? Hoe is jouw conditie? Heb je stress? Ook dit zijn zaken die invloed hebben op je nekklachten. In onze behandeling zorgen wij eerst voor een optimale bewegelijkheid van je nekwervels en een goede samenwerking in aanspanning en ontspanning van je nekspieren. Vervolgens leren wij je de houding en bewegingen vanuit je hoofd in je dagelijks leven zo slim mogelijk uit te voeren.

Omdat nekklachten invloed hebben op je concentratie, is het ook mogelijk dat deze invloed hebben op je emotie. Daarom ondersteunen wij onze behandeling met een objectieve meting die de verhouding zichtbaar maakt tussen je klachten en hoe je hiermee omgaat.

Nek Fysiotherapie van fysiosportief Groningen

DEZE FYSIOTHERAPEUTEN HELPEN JOU MET NEK FYSIOTHERAPIE:

MAAK JE AFSPRAAK VOOR NEK FYSIOTHERAPIE