Oefeningen helpen bij je behandeling fysiotherapie

Als je bij ons in behandeling bent, dan willen wij dat je goed herstelt en dat je klachtenvrij blijft. Natuurlijk doen we dit rechtstreeks tijdens je behandeling, maar ook daaromheen. Bijvoorbeeld met onze fysiotherapie oefeningen, die je ook thuis kunt doen.

Oefeningen zijn belangrijk bij fysiotherapie, omdat ze een deel uitmaken van je behandeling en helpen bij het herstel van veel fysieke aandoeningen.

Waarom huisoefeningen belangrijk zijn bij je behandeling fysiotherapie

  • Ze versterken je spieren: Huisoefeningen helpen bij het versterken van de spieren die zijn aangetast door de aandoening. Dit is belangrijk omdat sterkte nodig is om functionele activiteiten uit te voeren en om verder letsel te voorkomen.
  • Ze verbeteren je beweging: Huisoefeningen helpen bij het verbeteren van de bewegingsuitslag, de mobiliteit, en de soepelheid van de gewrichten. Dit is belangrijk om de functie te verbeteren en pijn te verminderen.
  • Je behoudt je bereikte verbeteringen: Door regelmatig huisoefeningen uit te voeren, kun je de verbeteringen die zijn bereikt tijdens de fysiotherapie behouden.
  • Ze voorkomen terugval: Door het uitvoeren van huisoefeningen kun je het risico verminderen dat de aandoening terugkomt of verergert.
  • Zelfmanagement: Door huisoefeningen uit te voeren, neem je actief deel aan jouw eigen herstelproces en leer je hoe je klachten kan voorkomen of beheersen.

Daarom zijn huisoefeningen dus onmisbaar bij het verbeteren van de fysieke functie, het verminderen van pijn en het voorkomen van terugval bij fysieke aandoeningen.

In dit artikel

21 mei 2024
manueel-therapeut-vacature-groningen-fysiosportief

Vacature manueel therapeut bij fysiosportief Groningen

Wij zoeken een enthousiaste manueel therapeut voor ons manueel team van fysiosportief. Ben jij een afgestudeerd manueel therapeut, of in opleiding. Wil jezelf blijven ontwikkelen, samenwerken in een team enthousiaste fysiotherapeuten én word jij blij van manuele therapie. Dan maken we graag kennis met jou! Heb... Lees verder

20 mei 2024
esther-kort-fysio-fysiosportief-groningen

Maak kennis met Esther, feestganger en fysiotherapeut bij fysiosportief

Fysiotherapie is mensenwerk. Daarom stellen we ons graag aan je voor. Ik ben Esther kort, 22 jaar oud en woon in Groningen. In 2023 ben ik afgestudeerd en ook gelijk aan het werk gegaan. Tijdens mijn stages en het werken, merkte ik dat... Lees verder